Zvolte jazyk

Ano. Karta Saloon není karta Pivo, má pouze stejný symbol.

Ne. Nemůžete použít kartu BANG! ve svém tahu, pokud je ve hře Kazatel. Pokud tedy zahrajte Duel, ztrácíte automaticky život, pokud oponent použije kartu BANG!.

Ano. Text na kartě to jasně vyjadřuje.

Ano.

Ne. Když používá Calamity Janet kartu Vedle! jako kartu BANG!, je považována za skutečnou kartu BANG! Nemůže ji tedy použít, když je ve hře Kazatel.

Když je ve hře Žízeň, podívá se Kit Carlson na horní tři karty, ale sebere si jen jednu z nich. Zbylé dvě musí vrátit na balíček v tom samém pořadí, jako je dobral. Když je ve hře Příjezd vlaku, jednoduše si dobere tři karty (přesněji řečeno podívá se na horní tři karty, jednu z nich vrátí na balíček... a pak si ji opět dobere).

Jak vyjadřuje text na kartě, každý „duch“ je ve hře do konce svého tahu. Pokud hra skončí během jeho tahu, je hráč pro určení podmínek vítězství považován jako živý hráč. Pokud tedy duch byl pomocník šerifa nebo bandita, bandité vyhrávají, neboť nejméně jeden jiný hráč (duch samotný) než odpadlík je naživu. Pokud duch byl odpadlík, vyhrává tehdy, pokud po zabití šerifa nejsou naživu jiní hráči, jinak vítězí bandité.

Duch si dobere tři karty, zahraje libovolný počet karet a potom odhodí všechny přebytečné karty z ruky... to znamená všechny své karty na ruce, neboť nemá žádné životy! Na konci svého tahu je opět odstraněn ze hry, takže jeho případné karty ze stolu dostane Vulture Sam, pokud je tato postava ve hře, jinak jsou odhozeny jako obvykle.

Ano. Například Pedro Ramirez může dobrat první kartu z odhazovacího balíčku.



Poznámka: Následující otázky se týkají bonusových karet, které jsou v češtině součástí rozšíření Fistful:

Ano.

Ano. Druhá karta, která se normálně používá jako počítadlo životů, se ukáže všem hráčům hned, jak se rozdá. Nezapomeňte, že se před vaším rozhodnutím můžete na tuto kartu znovu podívat.



Další otázky, relevantní při hře s rozšířením Dodge City, nalezněte v FAQ pro toto rozšíření.

Autor hry: Emiliano Sciarra, Původní překlad: mr. kurtz, Překlad nové verze: Andy636
BANG!® High Noon: FAQ
Copyright © daVinci Editrice S.r.l.
All rights reserved.