Zvolte jazyk

Samozřejmě! Je to jeden z nejzábavnější prvků této hry. Nicméně by hráči neměli pokládat otázky přímo se týkající hry (např. se zeptat šerifa, jestli můžou zahrát Kulomet).

V první řade může „sejmout“: když otočí srdcovou kartu, tak se může vyhnout zahraním jediné karty Vedle! Jinak potřebuje dvě karty Vedle! Nemůže „sejmout“ dvakrát.

Ano. I když mají tyto karty podobný efekt, Kulomet není karta BANG!.

Ne. Zbraně neovlivňují vzdálenost mezi hráči: pouze umožňují dosáhnout na vzdálenějšího hráče kartě BANG! Nicméně, karty, které mění vzdálenost (např. Mustang nebo Hledí a schopnosti postav jako Rose Doolan a Paul Regret), musí být v takovéhle situaci vzaty v potaz.

Na rozdíl od Dynamitu, hráč který zahrál Kulomet nebo Indiány!, se považuje za odpovědného za vyřazení hráče. Všechny speciální akce vyplývající z tohoto vyřazení se na něj vztahují (např. když takto zabil Banditu, tak si dobírá odměnu 3 karet).

Ano. Karty BANG! použité během Duelu se počítají jako odhozené, nikoli zahrané.

Pořadí si vybírá mrtvý hráč.

Ne! Karty rolí a postav nejsou ovlivňovány během hry jakoukoli kartou.

Ano, není to karta Piva. Nicméně, můžete tak udělat jen během svého tahu.

Ne. Na rozdíl od Piva, Saloon muže být zahrán pouze během 2. fáze tvého tahu a pouze v případě, že můžete hrát karty. Např. pokud ztratíš poslední život po Duelu ve svém tahu, zemřeš dříve, než stihneš Saloon zahrát.

Samozřejmě, že ne! Když karta říká „všichni ostatní hráči“, myslí „všechny ostatní ještě žijící hráče“.

Ne, ani karty z ruky a ani tebou vyložené karty. Pouze postava Sid Ketchum smí vyhodit přesně 2 karty, když chce získat zpět život.

Ne. Před zahráním jakékoli karty musíš počkat než je dokončen efekt předchozí.

Ne. Pro dokončení efektu Dynamitu ho musíš odhodit poté co exploduje. Takže když Vulture Sam dostává karty zabitého hráče, Dynamit je již v odhazovacím balíčku.

Pouze pokud ztrácí svůj poslední život.

Ano: Pivo jen nebude mít žádný efekt.

Ne, pokud ztratí poslední život bez Piva v ruce, tak jsou mrtví. Nicméně, pokud by Bart Cassidy okamžitě zahrál kartu Pivo z ruky, zachránil se a zůstal naživu, tak by si mohl dobrat kartu díky ztracenému životu.

Nejdříve Vulture Sam dostane všechny karty vyřazeného pomocníka. Pak odhodí všechny své karty (které nyní zahrnují i karty obdržené od pomocníka).

Pouze jedna. Speciální schopnost postavy Slab the Killer se týká pouze karet BANG!

Ano.

Ne: El Gringo si vezme kartu od hráče, který zahrál kartu, která zapříčinila jeho ztrátu života. Ale jelikož tuto kartu zahrál El Gringo, tak se jeho schopnost nepoužije.

Ne, musí počkat do konce Duelu.

Ne. Odměnu získává hráč, který zahrál kartu, jenž zabila banditu. Jelikož tuto kartu zahrál samotný bandita, tak odměnu nedostává nikdo.

Tři karty.

Ano, ale nemá žádný účinek.

Ano, může.



Poznámka: Další dotazy nejsou součástí oficiálních FAQ, které udržuje dV Giochi na své webové stránce a které platí i v turnajích. Jsou však součástí FAQ na stránkách autora hry.

Ano.

Když El Gringo ztratí svůj život, Suzy Lafayette si dobere kartu poněvadž nemá žádné karty v ruce. Poté si El Gringo vezme tuto kartu od Suzy Lafayette. Poté však Suzy Lafayette opět nemá žádnou kartu v ruce, takže si dobere jinou.

Pamatujte, že použití některých schopností a efektů není povinné (např. schopnost Jourdonnais). Každopádně, pokud hráč zapomene použít nějaký efekt, může to stále napravit dokud není zahrána další karta. Poté je již hra uzavřena, normálně pokračuje a on s tím již nic dělat nemůže.



Autor hry: Emiliano Sciarra Původní překlad: Amartha Překlad nové verze: Andy636

BANG!®: FAQ
Copyright © daVinci Editrice S.r.l.
All rights reserved.