koukám, že na foru je o dost méně rušno než před pár lety, ale tenkrát jsem zde vždy dostal odpověď, tak snad se zadaří i tentokrát.
Už nějakou dobu mám Zlatou Horečku, ale dostal jsem se k jejímu hraní až nedávno a také jsem si nedávno koupil Ozbrojení a Nebezpeční a narazili jsme na pár situací, které nejsou v pravidlech popsány. Vím, že je to vždycky "o tom, jak se dohodnete", ale zajímá mě, jestli k tomu třeba není nějaký oficiální postup, který mi unikl.
1) Slab the Killer + Bedna/Skrč se
- Pokud mám na Bedně 4 kostky, můžu je všechny odhodit, získat tak 2x efekt Vedle a vyhnout se tak výstřelu? Případně hnědá karta "Skrč se" ze stejného rozšíření - pokud mám na postavě 4 kostky, můžu kartu zahrát (tak dostat 1x Vedle), zaplatit 2 kostky, vzít si kartu zpět, znovu ji zahrát (tak dostat druhé Vedle), zaplatit další 2 kostky a znovu si ji vzít? Pokud se nepletu, tak pokud mám Barel, a střílí po mně Slab, tak si na Barel táhnu jen jednou a druhé Vedle(nebo efekt Vedle) musím dodat jinou kartou, takže bych předpokládal, že stejným principem můžu z těchto karet získat jen jedno Vedle a druhé musím dodat z jiné karty.
2) Josh McCloud (Zlatá Horečka):
Pokud pomocí jeho schopnosti získám "Panák" (vrátí 1 život sobě nebo komukoli jinému), musím kartu použít? Pokud jsem např. bandita, mám plné životy, a jediný, komu chybí životy, je šerif, musím mu život doplnit, nebo můžu kartu nevyužít?
3) Nechává si Jon Paine kartu otočenou při kartě Odplata (Vendeta)?Pokud někdo (i opakovaně) použije efekt karty "Stepní běžec" (ignoruje se karta tažená na "líznutí" a hráč musí táhnout znovu), bere Jon Paine i tyto dodatečné karty?
4) Zároveň dodatek k pravidlům u Stepního běžce říká, že se dá použít na "jakékoli líznutí" a to i na "sebe":
- dá se tedy použít i na Vendetu a tak si v podstatě zajistit další tah?
- může tento efekt použít Don Bell (Zlaté Horečka) na svou schopnost?
(jestli ano, je to celkem OP)
5) Koukal jsem na tuhle stránku a v Údolí stínů jsou tam postavy, které jsem v balení neměl, jak to?
Black Flower (4 životy):
Jednou za tah můžeš použít jakoukoli kartu jako další BANG!
Der Spot-burst Ringer (4 životy):
Jednou za kolo může použít kartu BANG! jako Kulomet.
Tuco Franziskaner (4 životy):
Pokud nemáš během fáze 1 vyloženy žádné modré karty, lízni si 2 karty navíc.
6) Karta Útěk:
Kdysi jsem tu četl (tady), že se s ní dá utéct z vězení, ale nejde utéct Dynamitu. Když koukám na text na české kartě, tak tam stojí, že se dá použít, pokud je hráč "jediným cílem karty". Na anglické kartě ale jasně stojí, že platí jen na hnědé karty. Je český překlad špatný?
7) Karta Rez (Ozbrojení a Nebezpeční) říká, že "každý hráč přesune kostku z postavy a nebezpečných karet" - takže pokud mám kostku na postavě a vyloženy třeba 3 oranžové karty, tak musím hráči, který Rez zahrál, dát 4 kostky (1x z postavy a 1x z každé oranžové karty)? Zároveň karta říká, že takto získané kostky se musí položit na postavu hráče, který ji zahrál - pokud hraje třeba 5 hráčů a vybralo by se např. 6 kostek, jak se postupuje, když na postavě můžou být kostky maximálně 4? Kdo dává kostky? Postupně hráči po směru hry dávají kostky? Pokud ano, pak po nashromáždění 4 kostek na postavě se kostky dále hráčům neodebírají, nebo se odeberou a vrátí do společné zásoby?

Měli jsme situaci, kdy v obchodě bylo 2x Wanted a 1x Zlatá horečka - o Wanted nikdo neměl zájem a na Horečku nikdo neměl zlato, takže snad 7 kol se karty nevyměnily.
9) Máte nějaké úpravy pro postavy, které jsou výrazně slabší nebo přímo slabé? Například postava Paul Regret (3 životy, vzdálenost od všech +1) byla v základní hře celkem v pohodě, ale jak přidáte rozšíření, přibude mnoho zbraní, které mají daleký dostřel + "přibližovací" karty, takže jeho schopnost se dá mnohem snáze úplně vyrušit a zůstanou mu jen 3 životy. Jasný, člověk si prostě může vybrat druhou taženou postavu, ale mám rád, když je každá postava použitelná. Hrajete ho nějak jinak? Napadlo mě buď ho hrát se 4 životy, nebo nechat 3, ale schopnost by dávala +2 vzdálenost od hráčů.
Podobně pak Greg Digger (4 životy, Vyléčí si 2 životy, když je některý hráč vyřazen) - schopnost celkem na prd, když vás často zabijou jako prvního...možná mu dát 5 životů? Podobně pak Herb Hunter.
Chápu, že postavy z rozšíření mají být silnější, ale pokud je taková postava, u které se ani nezamyslíte, jestli ji použít a rovnou ji dáváte dospod jako počítadlo životů, tak je to zbytečná postava...