Otázky na pravidla
Re: Otázky na pravidla
Chci se zeptat :
1)Když už jsou poslední dva hráči jde hrát Útěk i na hromadné karty např. Indiáni Kulomet a podobně a jde hrát na karty jiné než bang ale se stejným účinkem třeba puška na bizony peprpox a podobně ? A to samé u postavy Mick Defender může hrát kartu vedle na hromadné karty když jsou jen dva ?
2)Dvojitá rána když je odražena Opětovnou palbou tak to je pořád za dva životy ?
3)Lemat- když hráč který má lemat vyzve někoho na duel může tam házet jaké karty chce až na vedle ? Calamity Jane s lematem může pořád vedle jako bang při svém tahu ?
1)Když už jsou poslední dva hráči jde hrát Útěk i na hromadné karty např. Indiáni Kulomet a podobně a jde hrát na karty jiné než bang ale se stejným účinkem třeba puška na bizony peprpox a podobně ? A to samé u postavy Mick Defender může hrát kartu vedle na hromadné karty když jsou jen dva ?
2)Dvojitá rána když je odražena Opětovnou palbou tak to je pořád za dva životy ?
3)Lemat- když hráč který má lemat vyzve někoho na duel může tam házet jaké karty chce až na vedle ? Calamity Jane s lematem může pořád vedle jako bang při svém tahu ?
1. Na ty původně hromadné - Indiáni, Gatling atd... by to podle mě jít nemělo, i když jste zůstali dva. Na Spriengfield, Pušku na bizony atd. to jde.
2. Já myslím že jen za 1 život.
3. V tom duelu by hráč s Lematem mohl hrát jakoukoli kartu jako Bang! pouze tehdy, je-li vyzývajícím (duel se odehrává v jeho tahu). Je-li vyzván jiným, pak ne. Calamity Janet samozřejmě může střídat Bang! a Vedle! jak chce, na to nemá Lemat vliv.
3. V tom duelu by hráč s Lematem mohl hrát jakoukoli kartu jako Bang! pouze tehdy, je-li vyzývajícím (duel se odehrává v jeho tahu). Je-li vyzván jiným, pak ne. Calamity Janet samozřejmě může střídat Bang! a Vedle! jak chce, na to nemá Lemat vliv.
1. iba na karty, ktorym cielite 1 hracaVojta píše:1. Na ty původně hromadné - Indiáni, Gatling atd... by to podle mě jít nemělo, i když jste zůstali dva. Na Spriengfield, Pušku na bizony atd. to jde.
2. 0 zivotov, ak je odvratena
3. ano, mohol hrat (kedze je napisane pouzit) iba ak hral on Duel pocas jeho tahu a smie tak ucinit iba raz za sve kolo. Calamity smie pouzit VEDLE ako BANG!. Prioritu ma schopnost, pred zbranou Lemat.
Ctěl jsem se zeptat, tomahawk je bang na libovolné 2 hráče které si vyberu?
No je to trochu jinak je to karta s efektem BANG! na vzdálenost 2 (jestli máš nebo nemáš nějaké zbraně, tak se do této vzdálenosti nezapočítávají prostě ze zbraně nestřílíšDon Dejf píše:Ctěl jsem se zeptat, tomahawk je bang na libovolné 2 hráče které si vyberu?

Jinak mě tak napadá, lze mu vyhnout Barelem, nebo vedle

Je to klasický bang, síce na vzdialenosť 2 takže aká koľvek karta s efektom Vedle (vrátane barelu).
chtěl bych se zeptat, jestli je "odhození" a "zahrátí" karet to stejné
Nie. Zahratie znamená využitie efektu karty, zahodenie je napr Cat Balou! alebo karty odhodené v 3.fázy.
-
Ja by som osobne nepovedal, že efekt Cat Balou sa ráta ako zahodenie kariet, zahodenia kariet podľa mňa musí byť z vôle hráča, čo ich zahadzuje, resp. na konci 3. kola.
Je ale dosť možné, že sa mýlim, každopádne tak to hráme my.
Je ale dosť možné, že sa mýlim, každopádne tak to hráme my.
Ale aký výraz by si potom dal pre zahodenie karty pomocou Cat Balou alebo Can Can?
-
V manuále sa k symbolu pri Cat Balou píše: "Vezmi hráči (určeným tebou a odpovídajícím symbolu na kartě) buď náhodnou kartu z ruky nebo konkrétní kartu ze stolu. V obou případech ukořistěnou kartu odhoď do odhazovacího balíčku."
Tak neviem, asi "ukoristená" karta.
Tak neviem, asi "ukoristená" karta.
to by sa hosilo skôr u Panike...
Willy the Kid má lemat
Když má Willy the kid lemat,může zahrát libovolný počet jakýchkoli karet jako BANG?
(tzn. když mám Willy the Kid a lemat můžu použít třeba tři piva jako tři BANGy?

(tzn. když mám Willy the Kid a lemat můžu použít třeba tři piva jako tři BANGy?

Nie - môžeš použiť raz za kolo pivo a potom už len bangy...
karta ODMENA
1.) ak mi niekto "prideli" kartu ODMENA, je mozne sa tejto karty nejako zbavit? Napr. zahranim PANIKA alebo CAT BALOU proti sebe samemu? (v PC verzii hry aj v iPade je mozne hrat uvedene karty aj "na seba")
2.) mozem ju pocas svojho tahu pred niekoho polozit a hned na to aj na neho zahrat BANG a tym ziskat odmenu?
1.) ak mi niekto "prideli" kartu ODMENA, je mozne sa tejto karty nejako zbavit? Napr. zahranim PANIKA alebo CAT BALOU proti sebe samemu? (v PC verzii hry aj v iPade je mozne hrat uvedene karty aj "na seba")
2.) mozem ju pocas svojho tahu pred niekoho polozit a hned na to aj na neho zahrat BANG a tym ziskat odmenu?