Bylo období, kdy šel BANG stranou a s ním i ELDORADO. Většinou nebyl čas a když snad byl, tak si člověk zahraje i něco jiného a věnuje se něčemu jinému. Tohle rozšíření vzniklo pro partu kamarádů a v dobách našeho intenzivního hraní bylo pro srandu za pochodu “testováno”. Teď, abych se přiznal, už dlouho leželo v šuplíku, tak jak bylo zde na webu. Novým impulzem pro novou verzi ELDORADA byla zmiňované české rozšíření i nové oficiální rozšíření Divoký západ. Začal jsem upravovat, opravovat, přidávat, ubírat a na základě ohlasů přátel a emailů provedl nějaké korekce v pravidlech, v počtu karet, názvech i textech. Pravděpodobně definitivně zmizí karty Kavalerie, Odvážná výzva, Vlhká munice, Zběsilá jízda. Naopak přibudou karty - Údolí smrti, Z očí do očí, Kumpáni, Stádo bizonů. U některých se změní název nebo obsah, ale hlavně se snažím co nejvíce zjednodušit texty karet. Bohužel nejvíc můj elán brzdí moje předsevzetí, že všechny karty doplním novými obrázky. Po prapůvodních fotografiích následovaných mými rychlokresbičkami jsem chtěl dát kartám, na četné žádosti okolí, vzhled, ze kterého by byl patrná příbuznost k ostatním kartám BANGu, ale prostě teď toho času moc nemám! Jó, to kdyby měl někdo chuť...?!?

Jidan