Dynamit

od Bangu po poslední Pivo
Odpovědět
Elon

Dynamit

Příspěvek od Elon »

Pokud nevybouchne, posílá se hráči po levici nebo po pravici? Právě čtu i zde jako ve 2 pravidlech obě různé varianty. Díky.
srab
Site Sherif
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od srab »

Kde to čteš? Posílá se doleva.
Elon

Příspěvek od Elon »

Píšou to na:
http://www.deskovehry.cz/index.php/Bang
ale budem to hrát asi jako většina po levici.
srab
Site Sherif
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od srab »

No tak to tam měli blbě, opravil jsem jim to. Dynamit jde doleva!
Asterix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asterix »

já mám takový dotaz... ve škole hrajeme BANG! a kluci mne naučili ho hrát s tím, že se dynamit posílá do protisměru hry proto sme ho většinou posílali doprava (když jsme hráli ve směru hodin) a proto mne zajímá jestli se BANG! hraje ve smeru nebo protismeru hodin???... a hlavně, dynamit se posílá do protisměru hry nebo po směru hry???
J.J.

Příspěvek od J.J. »

Hra probíhá ve směru hodinových ručiček. Dynamit koluje taktéž ve směru hodinových ručiček. Takže hráč, jemuž dynamit nevybouchl, ho posílá hráči doleva, a ten na něj hned po dokončení tahu jeho předchůdce bere kartu. (Pokud hraješ rozšíření High Noon, hra se může na jedno kolo otočit, a probíhá tak proti směru hodinových ručiček, nicméně na dynamit to nemá vliv, ten stále putuje doleva.) Ale nic proti vaší verzi, "účinnost" dynamitu se tím ovšem dost snižuje.
Guest

Příspěvek od Guest »

nic nemám proti vám ani pravidlům, ale je snad jedno na jakou stranu se začne hrát...samozřejmě dinamit se posílá v tomtéž směru jako je hra (neplatí na kartu z high noon Zlatá horečka) 8)
J.J.

Příspěvek od J.J. »

Jistě, když otočíš celou hru i s efekty karet, nic se nestane, ale je dobrým pravidlem a zvykem většiny karetních her, a nejen jich, hrát ve směru hodinových ručiček. V Anglii auta taky jezdí vlevo, protože to tak prostě jde, ale kvůli tomu s tím nezačneme i u nás. :)
Odpovědět