Strategie Pro Všechny Role Ve Hře

od Šerifa po Banditu
Odpovědět
Tommy Custer
Příspěvky: 31
Registrován: 13 srp 2021, 14:25

Strategie Pro Všechny Role Ve Hře

Příspěvek od Tommy Custer »

Drazí přátelé, je opět večer, a tedy je načase, abych na toto téměř neaktivní forum napsal další téma. Myslím si, že element rolí je jeden z nejvíce zábavných a úžasných elementů v celé hře. Je opravdu napínavé čekat, až před vás na stůl někdo položí kartu role, která určí, kdo bude v této hře vás nepřítel, a spojenec...
Nicméně vám můžu z mých vlastních zkušeností potvrdit, že ne všichni hráči vědí, jak za kterou roli hrát. Jednou jsem se o přestávce ve škole rozhodl přidat ke skupince lidí, kteří hráli Bang! . Byl jsem moc rád, když jsem dostal roli Šerifa... mé nadšení ale nevydrželo příliš dlouho. Za malou chvíli mě ze hry vyřadil hráč po mé pravici. Na tom samozřejmě není nic zvláštního. Problém byl ovšem ten, že ten hráč nebyl bandita, ale odpadlík... V tomto tématu bych vám rád představil základní strategie pro všechny oficiální role ve hře.
Můžeme začít. :wink: :arrow:


Šerif
"Zabij všechny bandity a odpadlíka."

Pokud hrajete za Šerifa, doporučuji Vám soustředit se převážně na obranu a mezitím se snažit získat co nejlepší vybavení, které můžete následně použít.
Je to velmi výhodné: ve většině případech se ostatní hráči začnout "kosit" mezi sebou, a díky dobré obraně se snáz ubráníte. Jakmile se vám podaří získat dostatečnou útočnou sílu, můžete ji použít, a jelikož je většinou v této fázi hry většina hráčů značně poraněná, budete to mít snadné. Ale pozor, abyste nevyřadily svého pomocníka! Nejlepší postup je nejdříve vyřadit ze hry bandity, (ty poznáte podle toho, že se snaží za každou cenu zasáhnout hlavně vás) a ostatní hráče pouze oslabit, a nechat je vyřadit se mezi sebou navzájem. Tato taktika většinou funguje.
A pokud přece jenom někdo zůstane ve hře, nebude pro vás problém ho porazit...

Pomocník Šerifa
"Ochraňuj Šerifa! Zabij všechny bandity a odpadlíka."

Pokud hrajete za pomocníka Šerifa, je velmi dobrý nápad soustředit se hlavně na bandity, kteří představují pro Šerifa největší nebezpečí. Není ale na škodu občas zaútočit i hráče, který na Šerifa neútočí. Pamatujte na to, že je ve hře také odpadlík, který předstírá, že je také pomocník. Jakmile se vám podaří vyřadit ho ze hry, bude Šerif vědět přesně, kdo je jeho spojenec, a vy se budete moci plně soustředit pouze na jeden cíl...

Odpadlík
"Zůstaň poslední ve hře!"

Jako odpadlík musíte být velmi opatrný, máte před sebou totiž nejtěžší výzvu ze všech hráčů. Nejlepší taktika na začátku hry je chovat se jako duch. Budete se možná divit, ale tahle taktika opravdu funguje: bandité pálí po Šerifovi a on společně s jeho pomocníky zase po nich a vy můžete mezitím využít váš čas k získávání dobré výbavy. Věřte mi, že ji budete potřebovat. Během průběhu hry je dobré soustředit vaše útoky hlavně na všechny ostatní hráče kromě Šerifa, ale vyplatí se občas vypálit i po něm, aby nebyl ve finální části hry moc silný.
Pokud se vám podaří dostat se až do finálního duelu společně se Šerifem, můžete si gratulovat! Nicméně hra v tuto chvíli ještě rozhodně nekončí!
Během této fázi hry je hlavní nepanikařit! Soustřeďte se hlavně na obranu a útočte pouze, když na to bude pravá chvíle. Hlavně nespěchejte. Možná se vám díky tomu podaří stát se novým Šerifem...


Bandita
"Zabij Šerifa."

Pokud hrajete za banditu, máte jednoduchý cíl: musíte dostat ze hry Šerifa.
Velká výhoda banditů je početní převaha. Pokud můžete, je velmi dobré za každou cenu pálit po Šerifovi a snažit se ho co nejvíce oslabit. Nebojte se ani zapálit dynamit, protože opravdu nemáte co ztratit. Je ale také dobré být trochu v obraně.
Pokud je ve hře více banditů, je dobré rozdělit si své cíle: například dva bandité se mohou soustředit na Šerifa a ten třetí zase na pomocníky a odpadlíka, a ochraňovat tak své kolegy a jejich úkol jim tak usnadnit...

Děkuji, že jste dočetli toto téma až do konce. Z celého srdce doufám, že vám při vašich budoucích hrách tyto tipy pomohou. Samozřejmě se občas může stát, že taktiky, které jsem zde zmínil nebudou fungovat. V tomto případě je dobré improvizovat a přizpůsobovat se situaci. Nezapomeňte se také podívat na mé další témata, kde vám budu předávat další užitečné tipy ke hraní.

Mějte hezký večer nebo den. :wink:
Tommy Custer
Odpovědět