FAQ - BANG!

pravidla a nejčastěji kladené otázky
Gentleman
Příspěvky: 3
Registrován: 14 úno 2013, 00:28

Re: FAQ - BANG!

Příspěvek od Gentleman »

ad 4) Hrajeme to, tak, že Bart ani Gringo si při ztrátě posledního života nelížou, jsou po smrti a na jejich schopnost nedojde. Dřív jsme je hráli s možností "předsmrtných cukání", ale časem nám to přišlo nesmyslné a zbytečně posilující už tak silné postavy.

ad MarKr - Kdybychom se řídili Painem, tak si umírající Bart či Gringo kartu vezmou (což by zejména u Gringa bylo citelné), ale nemohou ji použít - i to je trochu divné.
MarKr
Příspěvky: 100
Registrován: 19 dub 2012, 01:51

Re: FAQ - BANG!

Příspěvek od MarKr »

ano, je to divné, ale někdy podstatné pro mechanismy hry a teoreticky i pro jiné postavy - např. Vulture Sam - když si Gringo lízne kartu a zemře, Sam dostane o kartu víc - v některých situacích podstatný rozíl.

Ve hře je víc "divných" akcí, které se provádějí, ikdyž jsou zdánlivě nesmyslné - například, když platí karta "Požehnání", stále se líže na Vězení, Dynamit, Barel i Chřestýše (popř. i na schopnost Terrena Killa) i když je předem jasné, jaký bude výsledek - nebo u Jacka Blacka je jasné, že karta je "červená", ale stejně si nelízne 3 aniž by druhou ukázal ostatním...
jadde
Příspěvky: 3
Registrován: 10 led 2014, 12:20

Re: FAQ - BANG!

Příspěvek od jadde »

Odhazování karet
..předem bych rád podotkl, že jsem si pročetl polovinu fóra a odpovědi nejsou zcela jednoznačné..

Může hráč během svého tahu odhodit libovolně kartu, nebo má možnost "zbavit" se jí jen v případě, že jich má celkově víc než životů a tak se jich dle pravidel musí zbavit?

příklad: dynamit, vězení, salon, hokynářství - nechci kartu použít, ale držet se mi (z nějákého důvodu) také nechce. Můžu kartu zahodit dobrovolně i když bych jí (dle počtu životů) držet mohl a přešel k fázi 3 (předání tahu)?
Odpovědět