nejasnosti v pravidlech

verze pro 2 hráče
Odpovědět
foi
Příspěvky: 3
Registrován: 03 dub 2006, 17:38

nejasnosti v pravidlech

Příspěvek od foi »

zdravím!

Po přečtení českého překladu (anglicky neumím :-) )pravidel FACE OFF jsem si jej schutí zahrál ale při hře se mi vyskytly tyto nejasnosti:

1) pohyb - je psáno že musíš jít přesně o 2 pole, tzn. že pokud jsem od protihráče vzdálen 2 pole, tak se k němu na vzdálenost 1 nedostanu??? P/rotože prvník krokem defakto přijdu a druhým musím uhnout do strany,takže,jsem zase na vzdálenost 2...je to kvůli panice nebo i pokud nemám vyloženou zbraň,tak si na něj ani nevystřelím :-( jak to je? je možno jít jen o jedno pole?

2) odpadlík - není mi úplně jasné,jak on si mění karty..."Hráč který nekontroluje Odpadlíka vrátí jeho odhalené karty a ušetřené zlaté valouny(jestli nějaké jsou)" jaké odhalené karty? jako ty se kterými hrál do teď? takže si za ně dolíže nové do stejného počtu co měl? jako bylo by to logické,protože tím že kontroluješ odpadlíka 1 kolo,tak víš co má za karty a můžeš ho pak snadno zabít...takhle když bude mít na každé kolo nové karty,tak se tato výhoda smaže. a co s valouny?to jako když odpadlík vyloží modrou kartu,tak ji po svém tahu zase musí odhodit, když se na plán vrací valoun?

3) zabití postavy - kde se objevuje nová postava (po zabití staré)?předpokládám že na startovací pozici pro danou roli. V pravidlech píšeš "Vyřazený hráč si vezme náhodně další postavu a nahradí jí tu zabitou."což by mohl svádět k tomu, postavit ji na místo kde předchůdce zemřel...

tak jestl máte někdo nějaké zkušenosti,budu rád když mi napíšete ;-)

s pozdravem foi
Uživatelský avatar
eklp fistronek
Příspěvky: 4
Registrován: 09 lis 2006, 14:41

Ještě několik momentů, které jsem nebyl schopen vyřešit

Příspěvek od eklp fistronek »

Zdarec narazil jsem na na podobné problémy.

Karty jsme řešili tak, že jsme zahazovali všechny odkryté tudíž modré.

Postavy jsme na své místo nevraceli, myslím, že jsem někde v pravidlech četl, že si akorát lížeš novou postavu a valíš dál.

Přikládám taky své palčivé otázky:

1) Když nastane situace, že jsou postavy v jedné řadě a krajní chce vystřelit na krajní - zavazí jim ta prostřední?

2) Když jeden dráč němá karty a rozhofuje se o odpadlíkovy musí soupeř vyhodit kartu?
Naposledy upravil(a) eklp fistronek dne 10 lis 2006, 12:29, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
srab
Site Sherif
Příspěvky: 610
Registrován: 30 kvě 2005, 09:11
Bydliště: Štětí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od srab »

Kucíí ja to překládal na koleně během možná hoďky, nehanit za nějaký věci. Jestli jste schopní, rád uveřejním Váš překlad. Kouknu na to jestli se tam nedá něco opravit.
Mohl bych pro Vás udělat to, že si dám zaležet a předělám celý to pdf do češtiny.
No tak jsem to dal za úkol kamarádovi, projet muj překlad a originál a opravit. Dejte tomu 2-3 dny a já Vám pak za odměnu dám celou verzi toho PDF. :twisted:
Uživatelský avatar
eklp fistronek
Příspěvky: 4
Registrován: 09 lis 2006, 14:41

pro sraba

Příspěvek od eklp fistronek »

Tak to jsem necekal, že to tady frčí tak rychle. :lol: Mockrát díky.
Uživatelský avatar
srab
Site Sherif
Příspěvky: 610
Registrován: 30 kvě 2005, 09:11
Bydliště: Štětí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od srab »

jasně že frčí, když jsem pořád u kompu :)
Uživatelský avatar
eklp fistronek
Příspěvky: 4
Registrován: 09 lis 2006, 14:41

Příspěvek od eklp fistronek »

:lol:
Uživatelský avatar
srab
Site Sherif
Příspěvky: 610
Registrován: 30 kvě 2005, 09:11
Bydliště: Štětí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od srab »

Takže jak jsem slíbil, zde je odkaz http://www.bang.cz/download/faceoff_cz.pdf
Mr.pohl
Příspěvky: 1
Registrován: 23 čer 2007, 16:39

Re: nejasnosti v pravidlech

Příspěvek od Mr.pohl »

Ahoj, chtěl bych se ještě jednou zeptat, jak je to s tím Odpadlíkem. Jaké karty se mu odebirají a jak to je s těmi valouny? Mohl by to prosím někdo osvětlit :) Díky
Uživatelský avatar
rezin
Příspěvky: 5
Registrován: 17 zář 2007, 12:20
Bydliště: Pardubice

Re: nejasnosti v pravidlech

Příspěvek od rezin »

Zdar, vím, že se už rok s rokem sešel, ale mě trápí stejné problémy;)

[quote:d1feb50906="foi"]1) pohyb - je psáno že musíš jít přesně o 2 pole, tzn. že pokud jsem od protihráče vzdálen 2 pole, tak se k němu na vzdálenost 1 nedostanu??? P/rotože prvník krokem defakto přijdu a druhým musím uhnout do strany,takže,jsem zase na vzdálenost 2...je to kvůli panice nebo i pokud nemám vyloženou zbraň,tak si na něj ani nevystřelím :-( jak to je? je možno jít jen o jedno pole?
[/quote:d1feb50906]
myslím, že v první fázi musíš jít [b:d1feb50906]přesně [/b:d1feb50906]o dvě pole, v druhé fázi můžeš jedno líznutí vyměnit za pohyb [b:d1feb50906]maximálně [/b:d1feb50906]o dvě pole. Je to sice pakárna, ale tímto způsobem to můžeš dokázat. Naprosto stejně je to v anglické verzi pravidel, která jsou tu někde ke stažení.

[quote:d1feb50906="foi"]2) odpadlík - není mi úplně jasné,jak on si mění karty..."Hráč který nekontroluje Odpadlíka vrátí jeho odhalené karty a ušetřené zlaté valouny(jestli nějaké jsou)" jaké odhalené karty? jako ty se kterými hrál do teď? takže si za ně dolíže nové do stejného počtu co měl? jako bylo by to logické,protože tím že kontroluješ odpadlíka 1 kolo,tak víš co má za karty a můžeš ho pak snadno zabít...takhle když bude mít na každé kolo nové karty,tak se tato výhoda smaže. a co s valouny?to jako když odpadlík vyloží modrou kartu,tak ji po svém tahu zase musí odhodit, když se na plán vrací valoun?
[/quote:d1feb50906]
Tady už bych vinil překlad, neb anglická verze je [i:d1feb50906]The player who is not controlling the Renegade takes back his revealed card and places a spare golden nugget token (if there are still any) on any free square of the board at his choice, provided it is at least at distance 3 from his character.[/i:d1feb50906] Takže dle mého výkladu si hráč, který nehraje odpadlíka, ponechá tu svoji odkrytou kartu a pokládá [b:d1feb50906]jeden [/b:d1feb50906]zlatý nuget (pokud jsou ještě nějaké z těch původních 16 volné). Takže celkem se dá nalízat jen 16 modrých karet, které se ale mohou ničit Cat Balou atd., takže to nakonec asi stejně skončí bojem zblízka...

[quote:d1feb50906="foi"]3) zabití postavy - kde se objevuje nová postava (po zabití staré)?předpokládám že na startovací pozici pro danou roli. V pravidlech píšeš "Vyřazený hráč si vezme náhodně další postavu a nahradí jí tu zabitou."což by mohl svádět k tomu, postavit ji na místo kde předchůdce zemřel...[/quote:d1feb50906]
Tady bych to skutečně vedl k tomu nechat postavu tam, kde předchůdce zemřel. Takže pokud má zabíjející hráč dobře nabitu, může v tom stejném tahu sejmout hned i tu novou;)
stepan007
Příspěvky: 7
Registrován: 19 črc 2009, 12:46
Bydliště: Hlásns Třebaň

nejasnosti

Příspěvek od stepan007 »

[color=black:a9307daeec]udelal sem si vse na face off hrali jsme 2 hry a pak jsme par věci nevěděli :

1)jak je to z mustangem a silvrem apačusa skríší a dalšímy oddalujicimy a přibližujícímy modrími kartamy :?:

2)odpadlík jak je to z jeho kartamy cele ujanění :P

předem děkuji za odpověď [/color:a9307daeec]
Odpovědět