ELDORADO

první neoficiální rozšíření
Uživatelský avatar
Jidan
Příspěvky: 13
Registrován: 28 srp 2006, 13:23

ELDORADO

Příspěvek od Jidan »

Včera jsem objevil tohle fórum a vůbec tyhle stránky. Je to už nějaký pátek, co jsem koupil BANG! + rozšíření High Noon. Docela nás to chytlo a tak jsme taky začali dumat kde vzít další karty. Nakonec jsme zjistili, že nejjednodušší bude si je udělat, a tak vzniklo naše neoficiální rozšíření ELDORADO založené na principu High Noon. Nejlepší by bylo poslat obrázky, ale je to moc velké.

Rozšíření obsahuje 17 karet událostí + 1 hybridní kartu postavy Hrobníka
[b:7ea07d724d]
Jidan[/b:7ea07d724d]

[b:7ea07d724d]Po domluvě s Jidanem jsem, smazal z tohoto fóra pravidla, ale ne samozřejmě nadobro. Najdete je na následující adrese http://www.bang.cz/index.php?op=eldorado[/b:7ea07d724d]
srab
Uživatelský avatar
srab
Site Sherif
Příspěvky: 610
Registrován: 30 kvě 2005, 09:11
Bydliště: Štětí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od srab »

1. Dal bych si ty karty , jestli jsi ochotnej se o ne podelit posli mi je na sraberus@gmail.com. Kdyztak to zapakuj cca 7 megovy soubory dik.
2. Jsi první kdo mi poslal nejake nove rozsireni a myslim ze by to stalo za to pridat ho do sekce rozsireni, samozrejme s tvym souhlasem.
Uživatelský avatar
srab
Site Sherif
Příspěvky: 610
Registrován: 30 kvě 2005, 09:11
Bydliště: Štětí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od srab »

Takže je to publikovaný, kdyby se našel někdo kdo by o přeložil do angličtiny bylo by to prýma.
Uživatelský avatar
Jidan
Příspěvky: 13
Registrován: 28 srp 2006, 13:23

ELDORADO

Příspěvek od Jidan »

Príma. Díky. Jsem rád, že si to může zkusit víc lidí. Nejasnosti když tak vysvětlím. Věcné připomínky vítám.
Jidan
Uživatelský avatar
Joe
Příspěvky: 4
Registrován: 29 srp 2006, 17:00
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Eldorado - dotazy

Příspěvek od Joe »

1) Pokud kartu ze sady ELDORADO nikdo nezruší esem, hraje se podle ní de facto 2 kola + 1 hráč (ten, který ji obrátil). Co když ji však někdo zruší? a) otáčí ji ten, kdo ji zrušil ( aI) ihned, aII) po skončení svého tahu?), b) otáčí ji následující hráč, c) hraje se zbytek bez karty ELDORADO a pak ji otočí hráč po levici toho, kdo kartu otočil?

2) Náčelník Siouxů - musí si i při této kartě každý zastřelit svého indiána?

3) Doživotí - ten kdo ji otočil ji má vyloženou před sebou? Tj. otočením karty se sám ocitne ve vězení? Může šerif tuto kartu vzít i od uvězněného a uvěznit někoho jiného?
Uživatelský avatar
Jidan
Příspěvky: 13
Registrován: 28 srp 2006, 13:23

Re: Eldorado - doplnění

Příspěvek od Jidan »

1) Otáčí jí ten co jí zrušil. [i:970ca514a4]Zruší kartu Eldordo[/i:970ca514a4]. To znamená - V okamžiku, kdy zahraje nebo vyhodí Eso, ruší tu starou kartu a novou otáčí hned potom (tj vlastně na konci tahu). Je to odlišné než když to objede dvě kola.

Jak nad tím přemýšlím tak je to zajímavý postřeh. My to vždycky hráli tak, že když někdo zahrál Eso, třeba když lízal první kartu na Dynamit, na Vězení nebo když odhodil poslední kartu na konci tahu Eso, tak to prostě platilo od té doby. Když se odhodilo nebo zahrálo Eso tak se změnila karta ELDORADO
Pro zjednodušení bych to nechal tak jak je napsáno add 1) a zkusím to ujednotit a popsat na příkladu:
Příklad:
Hraje 6 hráčů. Šerif na začátku otočí první kartu ELDORADO (tzn. platí už i pro něj). Proběhnou dvě kola a nikdo nezahrál ESO. Hráč č.2, další v pořadí za šerifem, ruší původní kartu ELDORADO na začátku svého tahu a ihned otáčí novou, (tzn. platí už i pro něj). Dohraje svůj tah již podle druhé karty ELDORADO a tak by se pokračovalo pořád dál a dál
(2 kola +1hráč)…Jenže v dalším kole zahraje např. hráč č. 4 ve svém kole někde Eso nebo na konci vyhodí Eso. Starou kartu dá dospodu balíčku (pokud jí nemá někdo vyloženou - Doživotí, Ďáblova smlouva Hrobník)a otočí novou kartu ELDORADO na konci svého tahu. Tou se řídí ovšem až další hráč v pořadí. Proběhnou dvě kola a nikdo nezahrál ESO. Další kartu ELDORADO otáčí další v pořadí, hráč č. 5. Obecně platí: Není-li zahráno Eso, další ELDORADO otáčí další hráč za dvě kola po hráči který otočil ELDORADO poslední.


2) Nemusí. Na indiány střílí jen ten na koho nezbyde na konci karta.

3) Ten kdo ji otočí jí nemá vyloženou před sebou. [i:970ca514a4]Ten kdo jí má vyloženou před sebou[/i:970ca514a4] - znamená, až ten před koho jí dá šerif.
Jestli jí může šerif vzít od již uvězněného hráče a dát jinému, pravidla neříkají. Řekněme, že by to šlo, ale jednalo by se o [b:970ca514a4]justiční omyl [/b:970ca514a4] a šerif by to musel kompenzovat odevzdáním jedné karty z ruky dříve vězněnému hráči.

[quote:970ca514a4="Joe"]1) Pokud kartu ze sady ELDORADO nikdo nezruší esem, hraje se podle ní de facto 2 kola + 1 hráč (ten, který ji obrátil). Co když ji však někdo zruší? a) otáčí ji ten, kdo ji zrušil ( aI) ihned, aII) po skončení svého tahu?), b) otáčí ji následující hráč, c) hraje se zbytek bez karty ELDORADO a pak ji otočí hráč po levici toho, kdo kartu otočil?

2) Náčelník Siouxů - musí si i při této kartě každý zastřelit svého indiána?

3) Doživotí - ten kdo ji otočil ji má vyloženou před sebou? Tj. otočením karty se sám ocitne ve vězení? Může šerif tuto kartu vzít i od uvězněného a uvěznit někoho jiného?[/quote:970ca514a4]
Dzejkob
Příspěvky: 1
Registrován: 13 zář 2006, 18:11

Příspěvek od Dzejkob »

Tak mam taky par zvidavych dotazu. Jak presne muze postava hrobnika skodit ostatnim hracum? Pres duel to jde nebo ne? Pokud se stanu hrobnikem, jak muzu vyhrat? S tim souvisi i dotaz na Dablovu smlouvu. Jsem pak regulerni bandita az do konce hry? Tzn. ze pokud jako banditi zvitezime a ja sem byl pred zabitim Vice, tak jsem vyhral? Dik za odpovedi.
Uživatelský avatar
Jidan
Příspěvky: 13
Registrován: 28 srp 2006, 13:23

Příspěvek od Jidan »

1) Hrobník nemůže střílet. Nemůže hrát Duel a ani nikdo nemůže hrát Duel na něj.Tahle postava tzv. oslabuje slabé hráče tím, že jim odebírá karty. Pomáhá jiným hráčům, aby se vyvraždili mezi sebou. Vyhrává když vyhraje šerif.
2)Jo, jsi regulérní bandita až do konce a vyhraješ když vyhrajou banditi.

Uvědom si, že pokud hraješ tyhle karty, tak si už byl vlastně předtím mrtvej. Je to o tom trochu to ještě zpestřit.
Jidan
Uživatelský avatar
jailway
Příspěvky: 4
Registrován: 08 říj 2006, 13:33
Bydliště: Praha

Příspěvek od jailway »

Měl bych taky několik otázek k tomuhle rozšíření. Musím říct, že se mi fakt líbí, ale některý věci mi nejsou uplně jasný:

0) Jde Eldorado hrát s dalšími rozšířeními (HN, AFOC)? Jak? Promíchají se dohromady, nebo se hraje každé zvláš??

1) Při zahrání Esové karty se Eldorado karta mění před, nebo až po efektu zahrané karty? Tzn. Když je zrovna otočen např. Hrobník nebo Ďáblova smlouva a já někoho zastřelím Esovým BANGem nebo zahraju Esové indiány a někdo umře, umře dřív, než se změní karta Eldorado a tudíž se z něj může stát Hrobník/bandita, anebo se nejdřív změní karta Eldorado a teprve pak dotyčný umře? S tím se pojí druhá otázka: může hráš změnit kartu Eldorado i vícekrát za jeden tah? (má-li více es) Jestli jsem to správně pochopil, tak se obecně karta Eldorado mění vždy po dvou kolech a vždy, když se na odhazovacím balíčku objeví esová karta...

2) Pokud má nědo před sebou kartu Doživotí, otáčí na začátku tahu kartu, a může hrát, pokud je srdcová? (stejně jako u vězení)

3) Hrobník / Ďáblova smlouva - vrací se tyhle karty do balíčku, když hráč, který je má před sebou umře? Jestli ano, pak při pozdějším Duchu mrtvého šerifa (nebo Městu duchů) se tyhle postavy vrací do hry jako to co byli předtím, nebo jako případný Hrobník/bandita?

4) Jakým způsobem nakládá hrobník s kartami hromadného ničení (Catling, Indiání, Howitzer)? A když jeho cílem je zůstat poslední ve hře se šerifem, musí šerifa odstřelit stejně jako odpadlík, aby vyhrál, nebo vyhrává společně se šerifem? Stejně tak, když ve hře zůstavá už jen šerif, viceové a hrobník, musí ještě hrobník škodit viceům?

5) Stopař - u téhle karty je popisek v návodu o maličko jiný, než na kratě. Všichni vidí dál, když před sebou nemají VŮBEC žádnou modrou (ani zelenou) kartu, nebo jen modré karty zbraní?

6) vlhká munice - má tahle karta nějaký vliv na jiné "demoliční prostředky", jako je duel, kulomet, houfnice, pugno, pugnale, pepperbox, apod.?

7) Pokud někdo umře na zbloudilou kulku, je jeho vrah anonymní, jako v případě dynamitu, anebo je jím hráč, který v tomto tahu líže? Tzn. pokud si nějak vylosuju a díky mému losu někdo umře, beru si za něj tři karty, byl-li to bandita / ztrácím karty, byl-li to pomocník a já šerif?

8 ) Zloděj koní - "Hráč, který první zruší tuto kartu, výše popsané karty odebere ostatním, jednu z nich si vybere a ostatní odhodí." K tomu mám hned dvě otázky: a) "zruší tuto kartu" znamená, že karta již byla vyložena a tím pádem touto akcí končí její platnost (tedy uplynula dvě kola, nebo zahrál eso)? To je trochu nešikovné, protože všichni vědí, že na konci platnosti této vyložené karty přijdou o své koně ve prospěch někoho jiného a proto je radši sami vyhodí (imho). b) Když si rušící hráč jednu kartu vybere a ostatní odhodí a mezi odhozenými je zrovna Esová Apaloosa, ruší to zároveň příští kartu Eldorado? A ještě jedna věc - co skrýš? Počítá se taky mezi koně?


Díky moc za odpovědi, nebo aspoň spekulace. Tohle rozšíření se mi opravdu moc líbí a bylo by fajn, kdyby se tyhle maličkosti vyřešili. Už to mám vytisknuté a těším se, až to začneme hrát.
Uživatelský avatar
Jidan
Příspěvky: 13
Registrován: 28 srp 2006, 13:23

Příspěvek od Jidan »

Promiň, ale našel jsem tvůj dotaz až včera.

0) Eldorado jsme hráli vždy samotné. Zkoušeli jsme to i s HighNoon, ale to bylo náročný všecho hlídat. Asi to jde, ale nezkoušeli jsme jestli se něco netluče mezi sebou. Muselo by se to hrát všechno s periodou jako HN nebo naopak jako Eldorádo. A nebo nejlépe jako dva samostatné balíčky. Zkuste to.

1)Nejdřív se zahraje karta a až pak se mění ELDORADO na konci tahu.
Esem jde zrušit Eldorado jen jednou za tah.

2)Ne! Jenom Esem. Ale může být zahráno kýmkoli. Tj. když nepadne pět kol eso tak hráč
sedí pět kol. Nebo ho může někdo vytáhnout za půl kola.

3)Hrobníka ani Ďáblovu smlouvu nevracíme. Při kartě Duch mrtvého šerifa se postavy vrací do hry a vlastně nemají své předchozí role. Mohou ovšem škodit komukoli jak chtějí, jen ne šerifovi.

4)Hrobník pomáhá záporňákům zabít pomocníky a šerifovi záporňáky. Nemůže nikoho přímo odstřelit, jen oslabuje slabé. Musí zůstat poslední i se šerifem, ale bez viceů. Je to taková postavička pro zpestření. Vyhraje, když vyhraje šerif. Pomocníci šerifa (zastřelení) mají, když je hrobník ve hře, smůlu i když vyhraje šerif. Jakékoli karty s efektem BANG nesmí používat. Hrobník prostě z lopaty nevystřelí. (BANG, Kulomet, Úder, Springfield., Nůž, Derringer, Howitzer, Pepperbox,…všechny ty karty co mají takovou tu hvězdičku efektu BANG nepoužívá na střelbu, ale může je použít jako katru VEDLE). Dynamit i Indiány hraje normálně. Když zůstane poslední ve hře šerif, pomocník a hrobník, vyhrál šerif a pomocníci (popravdě tahle varianta se nám ještě nestala) Hrobník musí vyřadit pomocníky dřív.

5)Platí návod. Modrou ani zelenou. Na některých kartách může být text trochu stručnější.

6)Vlhká munice má vliv na karty limitující vzdálenost, tj zbraně s účinkem na jednoho hráče s dostřelem větším než 1 (modré zbraně + zelené, tuším že to jsou Howitzer, Buffalobijka)

7)Anonymní

8 )Vědí to, ale nemohou je používat, tedy ani vyhodit :wink: I skrýš jsem zařadil mezi koně (ačkoli to zní divně). Eso mezi vyhozenými kartami v tomhle případě neruší Eldorado, bylo by to podruhé v jednom tahu.

Díky za postřehy. Doladím to.

Jidan
Uživatelský avatar
srab
Site Sherif
Příspěvky: 610
Registrován: 30 kvě 2005, 09:11
Bydliště: Štětí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od srab »

No to bys měl doladit ty pravidla a potom je sem mrsknout . nybrz ja to prepisuju a predelavam do Eng, ta verze so jsem nejak dali dohromady neni , to pravy orechovy. Tudiz tuhle verzi nazvem 0.1 beta. .)

Další otázka na Ďáblovou smlouvu co to znamena "jako bandita se třemi(dvěma) životy." ? Jako podle toho kolik mela tvoje postava zivotu na zacatku nebo jak ?
Uživatelský avatar
Joe
Příspěvky: 4
Registrován: 29 srp 2006, 17:00
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

více rozšíření současně

Příspěvek od Joe »

[quote:1065582402]0) Eldorado jsme hráli vždy samotné. Zkoušeli jsme to i s HighNoon, ale to bylo náročný všecho hlídat. Asi to jde, ale nezkoušeli jsme jestli se něco netluče mezi sebou. Muselo by se to hrát všechno s periodou jako HN nebo naopak jako Eldorádo. A nebo nejlépe jako dva samostatné balíčky. Zkuste to.[/quote:1065582402]

Hlídat současně dva či více jevů z rozšíření by bylo náročné a tak silné zásahy by měly asi velký vliv na výsledek hry. Pročež jsem kdysi nakopíroval všechny karty z HN, AFOC i Eldorada do jednoho balíčku pracovně zvaného Mackenna, aby měly jednotný rub - a? si každý vyrobí své rozšíření a hraje dle libosti. Podobně jsem vytvoři i sadu The Magnificent Forty (alibaba a 40 statečných), která obsahuje všechny postavy z Bang!u, DC a Boothillu.
Jednotlivé karty jsou navíc v Excelu (omlouvám se linuxářům), takže každá lama si tam může nakopírovat vlastní obrázek a text a vytvářet tak další karty. Když je vytiskne najednou a rozumně rozřeže, budou od sebe po rubu vzájemně nerozeznatelné. Jelikož však sada obsahuje kopie komerčně dodávaných karet, mám trochu strach to šířit dál...
Postupně jsme však došli k tomu, že rozšíření jen vnášejí další náhodný prvek do hry, pak je šíleně moc možností a odvádí to pozornost od základní myšlenky a strategie.
Takže hráváme pouze se základní sadou, jen dáváme navíc jednu roli (banditu případně odpadlíka), zbývající karta zůstane neobrácená, takže nikdo neví, kolik přesně je ve hře banditů a zda je v ní například odpadlík či pomocník. To je teprv nářez!
Jeff
Příspěvky: 11
Registrován: 22 zář 2008, 16:27
Bydliště: Czech republic
Kontaktovat uživatele:

Re: ELDORADO

Příspěvek od Jeff »

[quote:34ecdc401e="Jidan"]Včera jsem objevil tohle fórum a vůbec tyhle stránky. Je to už nějaký pátek, co jsem koupil BANG! + rozšíření High Noon. Docela nás to chytlo a tak jsme taky začali dumat kde vzít další karty. Nakonec jsme zjistili, že nejjednodušší bude si je udělat, a tak vzniklo naše neoficiální rozšíření ELDORADO založené na principu High Noon. Nejlepší by bylo poslat obrázky, ale je to moc velké.

Rozšíření obsahuje 17 karet událostí + 1 hybridní kartu postavy Hrobníka
[b:34ecdc401e]
Jidan[/b:34ecdc401e]

[b:34ecdc401e]Po domluvě s Jidanem jsem, smazal z tohoto fóra pravidla, ale ne samozřejmě nadobro. Najdete je na následující adrese http://www.bang.cz/index.php?op=eldorado[/b:34ecdc401e]
srab[/quote:34ecdc401e]
chci to od tebe koupit pls za 200,- dam ti prachy na ucet a ty mi to posles nebo to dej na http://www.aukro.cz diky
Jeff
Příspěvky: 11
Registrován: 22 zář 2008, 16:27
Bydliště: Czech republic
Kontaktovat uživatele:

Re: ELDORADO

Příspěvek od Jeff »

[quote:2a01fb5337="Jidan"]Včera jsem objevil tohle fórum a vůbec tyhle stránky. Je to už nějaký pátek, co jsem koupil BANG! + rozšíření High Noon. Docela nás to chytlo a tak jsme taky začali dumat kde vzít další karty. Nakonec jsme zjistili, že nejjednodušší bude si je udělat, a tak vzniklo naše neoficiální rozšíření ELDORADO založené na principu High Noon. Nejlepší by bylo poslat obrázky, ale je to moc velké.

Rozšíření obsahuje 17 karet událostí + 1 hybridní kartu postavy Hrobníka
[b:2a01fb5337]
Jidan[/b:2a01fb5337]

[b:2a01fb5337]Po domluvě s Jidanem jsem, smazal z tohoto fóra pravidla, ale ne samozřejmě nadobro. Najdete je na následující adrese http://www.bang.cz/index.php?op=eldorado[/b:2a01fb5337]
srab[/quote:2a01fb5337]

chci se zepptat mohl bys pls opravit ten program co tady je aby slo tam dat dve i ctyri karty..PLS neebo spis zlepsit nez opravit diky predem
Uživatelský avatar
srab
Site Sherif
Příspěvky: 610
Registrován: 30 kvě 2005, 09:11
Bydliště: Štětí
Kontaktovat uživatele:

oprava B!CG

Příspěvek od srab »

Pro Jeff: rád bych, ale je to opravdu na dýl a času není nazbyt, již skoro dva roky podnikám. Snad někdy v zimě :)
Odpovědět