Silný SHERIFF

od Šerifa po Banditu
Uživatelský avatar
trunda
Příspěvky: 13
Registrován: 22 lis 2005, 13:57
Kontaktovat uživatele:

Silný SHERIFF

Příspěvek od trunda »

Jak hrát dobře sheriffa? Pište názory a nápady.
Uživatelský avatar
trunda
Příspěvky: 13
Registrován: 22 lis 2005, 13:57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trunda »

Má li sheriff postavu Belle Star. Je jen velmi těžce porazitelný. Zvlášt ma li například mustanga, tak po něm nemužete střilet bang.
Anonymous

Příspěvek od Anonymous »

A proc bys nemohl hrat na belle star kartu bang?? precti si ten charakter....during [b:72f70c2765]her[/b:72f70c2765] turn, cards in play in front of other players have no effect. TZN - kdyz ja budu mit Belle a mustanga a ty budes mit dvojku zbran, tak na me ve tvym kole dostrelis, protoze tvoje vylozeny karty na me neplatej pouze v mym kole....
Uživatelský avatar
srab
Site Sherif
Příspěvky: 610
Registrován: 30 kvě 2005, 09:11
Bydliště: Štětí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od srab »

přesně, během jejího tahu neplatěj vyložený karty před jakýmkoliv hráčem. :twisted:
Peci
Příspěvky: 2
Registrován: 12 pro 2005, 17:14
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peci »

Nejvíc se mi osvědčil jako sheriff Jose Delgado nebo Chuck Wengton,je to haluz.
Anonymous

Příspěvek od Anonymous »

Mě se zas dobře osvědčil ten maník, co si može za dvě katry doplnit život. Navíc, dyž je odpadlík hustý týpek a dotáhneto do konce, tak pak nebude mít proti šerifovy šanci, pač nefakčí piva a šeriv si v klidu može doplnit život za dvě karty (v každým kole dvě dostane). Z toho plyne, že se ten maník (jen si za boha nemožu vzpomenout, jak se vlastně jmenuje :? ) hodí aj odpodlíkovi. Zkrátka je to super postava pro šerifa aj odpadlíka.
Nu, ale šerif pochopitelně si vybýrá jen ze dvou postav. Tož jeho strategie by měla vyset hlavně na něčen jiném. Není pro šerifa nic lepího, než když se banditi neprozradí. Ono totiž když bandita ze sebe dělá wice a neútočí na šerifa, tak se tam všeci melou a jediný šerif si píská a stihne se zabarykádovat po zuby. Pak banditi, třeba e dali wice se tak s jedním dvěma životy těžko vyrovnají šerifovy, který má okolo sebe arzenál deseti karet. Zdá se to jako extrémní případ, ale nastává to celkem snadno. Banditi by měli jít do šerifa okamžitě, hned jak se dostanou na tah. A klíďo píďo se drze přiznat že jsou sprostými bandity. A ještě jedna rada. Pokud šerif neví kdo je badita a kdo je wice, a? nevěší hlavu a klidně pálí do všeckych okolo. Jediné, o co by mu mělo jít je, zranit všecky ostatní tak nějak rovnoměrně. Čili prostě strategie odpadlíka a nemůže prohrát ani blbou náhodou. Leda že by byli baditi chytří a šli do šerifa už ze začátku. Pak je situace jednoduchá. Šerif se protě musí snažit vyřídit s wicema bandity, protože ví, kdo bandita je...

Tož tak ode mne. Soráč za pravopisný chyby, jestli se někde vyskytujou
Rughar
Příspěvky: 1
Registrován: 18 pro 2005, 20:23
Kontaktovat uživatele:

Sid

Příspěvek od Rughar »

Sid Ketchum. To je on! Ten maník co si léčí ty životy.
Anonymous

Re: Sid

Příspěvek od Anonymous »

Jo, Kečup je pro šerifa nebo odpadlíka dobrej, ale ještě lepší pak Sean Mallory. Může si teoreticky nakřečkovat na konec hry kupu karet. Ale v praxi se mi to pravda ještě nepovedlo.

Pro šerifa jsou obecně vzato též dobré všechny postavy se třemi životy - mají silné vlastnosti a tím životem navíc se odstraní hlavní nevýhoda, že musí na konci kola moc odhazovat.
Dobrým šerifem je i Bill Noface (když má na kahánku, lízá až pět karet!), Jesse James (když neví, kdo je kdo, může balancovat síly aniž by střílel) a ve finiši s posledním banditou nebo odpadlíkem i Pedro Ramirez. Proč tenhle looser? Protože VĚZENÍ!!

Ovšem hrajeme tak, že se na začátku hry losuje jen jedna postava, při výběru ze dvou by se některé nikdy nedostaly do hry. Strategie tkví jen ve volbě, zda si po vyhrané ("a přežité") hře ponechat postavu z minulého kola.
Anonymous

Příspěvek od Anonymous »

Hmm, myslím že banditi by měli spíš čekat na to, až bude ve hře víc výzbroje a mohli podniknout soustředěný útok. Ze začátku bývá nejagresivnější právě Vice.
Uživatelský avatar
Lájoš
Příspěvky: 17
Registrován: 16 pro 2005, 18:48
Bydliště: Bene

Příspěvek od Lájoš »

jak kdy, jak jde, taky už sem zažil, že si šerif postřílel oba Vice a pak... samozřejmě prohrál :)
Yielder
Příspěvky: 16
Registrován: 23 čer 2006, 20:48

Příspěvek od Yielder »

Když jsem Sheriff, mám v oblibě hlavně Apache Kida (na něhož nemají vliv Indiáni, polovina bangů, pár duelů a semtam i jiná karta), Seana Malloryho (který si může "nakřečkovat" karty na konec hry, jak už tu někdo psal), a taky samozřejmě Josého Delgada (kterého mám v oblibě snad úplně nejvíc).

Co se týče taktiky, Sheriff by měl nejdřív čekat, kdo se jak projeví. Popřípadě někdy vystřelit a čekat zda-li hráč bude palbu opětovat, i když to je metoda krajně nespolehlivá a nahrává do karet banditům a odpadlíkům.
Jakmile se projeví nějaký bandita, vrhnout se na něj.
Jestliže všichni ostatní hráči válčí jen mezi sebou, čekat kdo bude zabit jako první a jakou měl roli. Pak už se angažovat víc (ale stále mít na ruce dost karet a těch nejdůležitějších) a vyrovnávat souboje mezi jednotlivými hráči Panikou atd. Oni se pak navzájem nějak postřílí, a zbytek Sheriff snadno pokosí, v případě, že se na to již dlouho připravoval.
mosqo
Příspěvky: 7
Registrován: 03 dub 2007, 09:50

Příspěvek od mosqo »

vyhrat mozes aj bez pouzitia postavy...
vzdy ide len o karty ake chytis...
ja som napr. vyhral ako odpadlik so suzy ani raz som nevyuzil jej vlastnost
ide len o karty... isteze pomoze vlastnost ale ne tak jak dobre karty :D
el dups
Příspěvky: 6
Registrován: 01 čer 2007, 15:16

Příspěvek od el dups »

Dost se mi osvedcil za šerifa Willy Kid (7 hráčů) - 5 životů, a když si sežene winchestrovku tak ten kdo na nej zautoci moc dlouho nevudrzi :D
Filip
Příspěvky: 2
Registrován: 13 srp 2007, 09:12
Bydliště: Praha

Postavy a vlastnosti

Příspěvek od Filip »

Ahoj!

Dle mého názoru jsou všechny vlastnosti silné a záleží na rozložení sil u stolu a rozložení karet v balíčku, je-li hned vedle šerifa po levé straně ve směru hraní jeden bandita vedle druhýho a první bandita není bojácnej, tak je hra otázkou několika minut. Nám se podařilo v jedné hře šerifa dostat hned druhým hráčem. (šerif měl 3+1 život a v ruce žádnou kartu Vedle! a bandita po levici pomocí dostavníků nabral BANG!y a Volcanic = okamžitý konec a bylo jedno co měl kdo za vlastnosti).
Když je šerif i s "relativně" slabší vlastností dobře ochráněn pomocníky a ze začátku i odpadlíky, tak zase může být neporazitelný.
Takže si myslím, že záleží skutečně na rozložení postav okolo stolu a na kartách, které ti přijdou.
[i:974c4f9229][b:974c4f9229]Pozn.: [/b:974c4f9229]záleží ovšem i na znalostech (rozuměj vyhranosti) jednotlivých hráčů (lidí), aby si nepletli postavy a vlastnosti třeba z předcházející hry![/i:974c4f9229]
sniper
Příspěvky: 3
Registrován: 22 pro 2007, 18:29

Příspěvek od sniper »

Já jsem si oblíbil hlavně black Jacka nebo Kita Carsona. Když máš hodně karet jako šerif a nemůžou tě hodit do vězení, aby sis nemohl lízat, je to hustý.
Odpovědět