BANG! Odplata mrtvých & Ruka mrtvých

pravidla a nejčastěji kladené otázky
Odpovědět
Uživatelský avatar
srab
Site Sherif
Příspěvky: 610
Registrován: 30 kvě 2005, 09:11
Bydliště: Štětí
Kontaktovat uživatele:

BANG! Odplata mrtvých & Ruka mrtvých

Příspěvek od srab »

Toto jsou dvě rozdílné varianty pro hru BANG!. Obě jsou určeny proto dát mrtvým hráčům možnost hrát během čekání než skončí hra. Jestliže chcete, aby mrtvý hráči měli efekt na hru, zahrajte si variantu 1, [b:85cdf7e94d]BANG! Odplata mrtvých[/b:85cdf7e94d]. Chcete-li aby měli mrtvý hráči menší efekt na hru, ale nechcete aby si cucali palec, hrajte variantu 2: [b:85cdf7e94d]BANG! Ruka mrtvých[/b:85cdf7e94d].

Varianta 1:[b:85cdf7e94d] Bang! Odplata mrtvých[/b:85cdf7e94d]
Přehled: Potom všem nejsou někdy mrtvy všichni. V této variantě, může zabitý hráč soupeřit s dalšími duchy a tím ovlivnit, která strana vyhraje hru. Po každém tahu Šerifa, porovnají duchové dvě karty z ruky a vítěz si vybere na jakého živého hráče zahraje akci Ducha.

[b:85cdf7e94d]Pravidla [/b:85cdf7e94d]
Když hráč zemře, odhodí všechny své karty a prozradí svou roli(jako v normální hře). Poté si ihned lízne dvě nové karty. Duch pokračuje v tahu.

Při tahu Ducha, si Duch dolízne do čtyřech karet. Po tahu Šerifa , zahreje každý Duch dvě karty z ruky. Duch s lepšími dvěma kartami (Páry nebo Vysoké karty) vyhrává možnost ovlivnit žijící hráče. Nikdo nevyhrává je-li remíza. Je-li jenom jeden Duch , musí zahrát nejméně Eso nebo Pár. aby získal tuto speciální schopnost Ducha.

[b:85cdf7e94d]Schopnosti Ducha[/b:85cdf7e94d]
Co vítěz může udělát záleží na barvě jeho nejvýšší karty zahrané z
What the winner can do is dependant upon the suit of the highest card played in his two card hand. He gets to choose which suit to use in the case of a pair.


♥ Srdce: Díchající životem – Vyleč jeden život každému žijícímu hráči. Jestliže jsi byl Bandita, když jsi byl živ, můžeš se stát místo vyléčení života, zase živým hráčem, ale jen do konce tvého následujícího tahu. Kdy se stáváš znovu Duchem.

♦ Káry: Opuštění víry – Lízni kartu z lízacího balíčku , koukni na ní a dej jí jakémukoliv žijícímu hráčido ruky. Jestliže jsi byl Pomocník ,když jsi byl živ ,můžešlíznout dvě karty namísto jedné a vybrat jednu z nich a tu dát dalšímu hráči.

♣ Kříže: Strašidlo – Zahoď jednu kartu jednomu žijícímu hráči(ve hře nebo náhodně z ruky). Jestliže jsi byl dpadlík, když jsi byl živ, můžeš toto zahrát na dva živé hráče namísto jednoho.

♠ Piky: Vystrašen k smrti – Počítá se jako karta BANG!, zahraná proti jakémukoliv živému hráči.
Obě? se může vyhnout poškození jako obvykle(Vedle!, Barel, atd.). Jesliže jsi byl Odpadlík, když jsi byl živ, můžeš toto zahrát na dva žijící hráče namísto jednoho. Jesltiže jsou všichni háči mrtví, tak mrtví Odpadlík vyhrává hru.

[b:85cdf7e94d]Poznámka:[/b:85cdf7e94d]
Mrtvý hráči nemajíí speciální schopnosti, jako když byli živý. Mrtvý hráči nemohou zahrát kartu na žijícího hráče.
Mrtvý hráči se nepočítají do vzdálenosti mezi živími hráči.
Mrtvý hráči jsou imuní na všechny karty zahrané žijícími hráči.

High Noon speciální pravidla: jestliže přijde na řadu karta Město duchů, ignorují mrtvý hráči jejich karty pro BANG! Ruka mrtvého a hrají toto kolo podle normálních pravidel High Noon.

[b:85cdf7e94d]Varianta 2: Bang! Ruka mrtvého[/b:85cdf7e94d]
Přehled:Jsi-li jednou v Bang!u zabit, nemohl si s tím až do těď nic dělat. Jen ležet jak v dřevěné rakvy. V této variantě Mrtvý hráči soupeří, kdo má lepší Pokrovou ruku za použití karte BANG!, aby se vidělo kdo bude šéf Boot Hillu. Toto je efektivní oddělená mini hra pro zaměstnání všech neživých až do konce hry.

Když hráč zemře, odhodí všechny své karty a prozradí svou roli(jako v normální hře). Poté si ihned lízne sedm nových karet. Poté se vyjádří k tomu, kdo další umře. Mtrvý hráči pokračují v hraní podle fázi tahu, ale nyní hrají oddělenou hru podobnou Knock Pokeru. Neovliňují hlavní hru.

[b:85cdf7e94d]Tah Mrtvých[/b:85cdf7e94d]
Tah mrtvého hráče se musi odehrát velmi rychle a všechny rozhodnutí by měl zvládnout mezi tahy a né při svém tahu. Při tahu mrtvého hráče, on:
Odhodí na 5 karet.
Vyjádří se o tom, kdo jako další ve hře umře . Jakmile další hráč umře, lízne si další kartu v případě že jej označil správně, v opáčném případě musí počkat do svého dalšího tahu, kde bude moci znovu označit přístího mrtvého.
Nalízá z balíčku zpět do sedmi karet.

[b:85cdf7e94d]Mimo tah[/b:85cdf7e94d]
Kdykoliv mezi všemi tahy Mrtvých hráčů, mohou hrát BANG! karty jeden na druhého. Jestliže zacílený mrtvý hráč nezahraje Vedle!, musí náhodně ztratit jednu kartu z ruky. Toto je uděláno mimo pořadí v tahu, takže to nepřerušuje hru žijícím hráčům( jinými slovy, zkuste nepřerušovat žijící hráče, když střílíte jeden po druhém).

[b:85cdf7e94d]Konec hry[/b:85cdf7e94d]
Když končí původní hra, končí zároveň i Ruka mrtvého. Poslední hráč, který umírá si lízne sedm karet.
Mrtvý hráči v tuto chvíli porovnají svých 5 pokrových karet aby se dozvěděli kdo vyhrál Ruku mrvého.
Stejné karty se nepočítají, např. jestliže mate dvě piková Esa , je jedno z nich nulová karta pro učel dokončení pokrové ruky. Sorry lidi, žádnejch pět es.

[b:85cdf7e94d]Poznámky:[/b:85cdf7e94d]
Mrtvý hráči nemajíí speciální schopnosti, jako když byli živý. Mrtvý hráči nemohou zahrát kartu na žijícího hráče. Jediné karty, které mohou hrát jsou BANG! A Vedle! a to jen na Mrtvé hráče.
Mrtvý hráči se nepočítají do vzdálenosti mezi živími hráči. Mrtvý hráči jsou vždy na dostřel všem Mrtvým hráčům.
Mrtvý hráči jsou imuní na všechny karty a síly zahrané žijícími hráči, kromě Hokynářství(které jim dovolí se zůčastnit jako když byli mezi živými).
Mrtvý hráči mouhou stale potencionálně vyhrát hru Živých podle pravidel pro Bandity a Pomocníků. Odpadlíci nemohou vyhrát hlavní hru.

High Noon speciální pravidla: jestliže přijde na řadu karta Město duchů, ignorují mrtvý hráči jejich karty pro BANG! Ruka mrtvého a hrají toto kolo podle normálních pravidel High Noon.

[b:85cdf7e94d]Autor:[/b:85cdf7e94d] http://bang.srab.cz
Jestliže jste autor těchto pravidel ozvěte se na výše uvedené adrese.

Překlad: srab
Odpovědět