Zachrání Poslední Pivo od smrti?

od Bangu po poslední Pivo
Odpovědět
m4gnon
Příspěvky: 4
Registrován: 20 bře 2015, 16:46
Kontaktovat uživatele:

Zachrání Poslední Pivo od smrti?

Příspěvek od m4gnon »

Problém je jasný - Když ztratím svůj poslední život, můžu použít (pochopitelně mimo svůj tah) kartu Poslední Pivo, abych zabránil vyřazení své postavy ze hry?

Náhled do pravidel Dodge City, kdy ale ještě neexistovala karta Poslední Pivo: "Pokud ztratíte svůj poslední život, můžete použít pouze kartu Pivo, abyste zabránili svému odstranění ze hry. Nemůžete použít karty s podobným efektem jako Salón, Kantýna, Tequila nebo Whisky mimo své kolo."

Definice karty Poslední Pivo: "Přidá hráči 1 život. Navíc lze hrát i ve hře dvou posledních hráčů." Tzn., je to pouze trochu lepší "efekt" Pivo, nikoliv "karta" Pivo. Jednodušší rozhodování by mohlo být, kdyby karta Poslední Pivo se nejmenovala Poslední Pivo (neměla by přímo slovo Pivo ve jméně), ale třeba Slivovice, která by měla totožný efekt Poslední Pivo.

Z toho vyplývá, že nemůžu použít kartu Poslední Pivo, abych při ztrátě posledního ze svých životů zabránil svému odstranění ze hry.

Otázka - Je to opravdu tak? Předem díky za odpověď.
dzarda77
Příspěvky: 2
Registrován: 05 črc 2016, 22:05

Re: Zachrání Poslední Pivo od smrti?

Příspěvek od dzarda77 »

Odpověď je jasná. ANO, můžeš. I když se karta jmenuje "Poslední Pivo" pořád je to prostě karta "Pivo". Efekt má naprosto stejný jako karta "Pivo", jediná její výhoda je přesně ta, že se dá zahrát i ve hře dvou posledních hráčů.
dzarda77
Příspěvky: 2
Registrován: 05 črc 2016, 22:05

Re: Zachrání Poslední Pivo od smrti?

Příspěvek od dzarda77 »

Omlouvám se za předchozí mystifikaci!!
Neměl sem pravdu...!

Karta POSLEDNÍ PIVO
" Nemůže být zahráno mimo tah jako pivo, které by zabránilo ztrátě posledního života. Funguje normálně, i když jsou ve hře poslední dva hráči. "
Uživatelský avatar
XPavel
Příspěvky: 8
Registrován: 20 čer 2016, 20:29
Bydliště: Písková Lhota
Kontaktovat uživatele:

Re: Zachrání Poslední Pivo od smrti?

Příspěvek od XPavel »

Však jak už tu někteří zmínili. Poslední pivo máš pivo, akorád má tu výhodu, že se dá použít i v 1v1 kdzž už ostatní lehli s olovem v hrudi. Poslední pivo a pivo jsou jinak ty samé karty samého významu...
Odpovědět