Mrtvý muž a Duch

vše ostatní o Bangu
Odpovědět
Arutha2321
Příspěvky: 6
Registrován: 27 úno 2011, 12:05

Mrtvý muž a Duch

Příspěvek od Arutha2321 »

Keď do hry vojde Mrtvý muž a hráč čo zomrel ako prvý má na sebe Ducha, ožije ako normálny hráč alebo nie?

Hral som totiž ako bandita, zomrel som ako prvý a prišiel do hry Mrtvý muž, tak som sa tešil že sa vrátim. A Vice, čo išiel tesne predo mnou, mi hodil Ducha a povedal, že Mrtvý muž neplatí. Následne šerif, čo hral po mne, mi Ducha vzal.
Arutha2321
Příspěvky: 6
Registrován: 27 úno 2011, 12:05

Re: Mrtvý muž a Duch

Příspěvek od Arutha2321 »

Nikto?
Uživatelský avatar
andy636
Příspěvky: 228
Registrován: 07 zář 2010, 18:02

Re: Mrtvý muž a Duch

Příspěvek od andy636 »

Žiaľ, v žiadnych oficiálnych zdrojoch sa riešenie podobných problémov nenachádza. Aby sme boli presný, tak prvý hráč je prvý hráč, takže ja by som ducha odhodil a vrátil sa do hry. Pri týchto problémoch je ale najjednoduchšie dohodnúť sa na tom pred hrou so spoluhráčmi.
m4gnon
Příspěvky: 4
Registrován: 20 bře 2015, 16:46
Kontaktovat uživatele:

Re: Mrtvý muž a Duch

Příspěvek od m4gnon »

Duch - Polož před vyřazeného hráče. Tento hráč ožije bez schopností jeho postavy a nemůže získat, či ztratit žádný život. Hraje jako normální hráč.

Mrtvý muž - Hráč, který vypadl jako první, se během svého tahu vrací do hry s 2 životy a 2 kartami.

Moje odpověď je: Tak to je hodně sporné :D Ale jedna věc by nám mohla pomoct při přemýšlení. Proč by se měla karta Duch zahazovat, když hráč "ožije" pomocí karty Mrtvý muž? Dokonce na kartě Duch se píše, že hráč ožije (bez schopností), takže je vlastně živý. Další věc je, že na kartě Mrtvý muž se píše "Hráč, který vypadl jako první" - není řečeno, jestli musí být momentálně mrtvý, nebo mohl ožít. Prostě hráč, co vypadl jako první. Prostě efekt karty Mrtvý muž by se na tebe měl aplikovat. Kartou Mrtvý muž by se pak měly měnit (během svého tahu) akorát tyhle věci:

1) Vrátí se ti tvé schopnosti
2) Získáš 2 životy
3) Získáš 2 karty

Jenže protože před tebou leží karta Duch, na které se píše, že nemůžeš získat či ztratit žádný život, tak se ti životy nevrátí. Vrátit by se měly akorát schopnosti a 2 karty. Když pak okamžitě hráč po tobě ti zruší/vezme kartu Duch, tak prostě chcípneš :)

Pokud bych to chtěl řešit bez dohody, tak bych došel k výše zmíněnému závěru. Jinak bych to samozřejmě řešil dohodou :)
Isidor
Příspěvky: 2
Registrován: 30 čer 2016, 23:59

Re: Mrtvý muž a Duch

Příspěvek od Isidor »

Můj názor je takový:
Na kartě duch je napsáno jako poslední věta : hraje jako normální hráč, tudíž ožít pomocí karty mrtví muž nelze.
Prostě si vás víc než dobře rozebrali ☺
zaplos
Příspěvky: 3
Registrován: 16 led 2017, 09:43

Re: Mrtvý muž a Duch

Příspěvek od zaplos »

Přesně tohle se mi nedávno stalo a dohodli jsme se na variantě Ducha odhodit a hrát jako Mrtvý muž. Je to samozřejmě výhodnější než být Duch, protože vás sice můžou zabít, ale nemůžou vás jen tak lehce dostat ze hry díky Panice či Cat balou.
Je to zapeklitá situace a myslím, že bez domluvy s partou se to nedá řešit, protože každý může upřednostnit Ducha či Mrtvého muže. Osobní názor - vypadl jsem jako první, musím tedy hrát Mrtvého muže. To se ale neslučuje s Duchem, proto jej odhodím.
Odpovědět