Silné Postavy, o kterých téměř nikdo nemluví

od Apache po Willyho
Odpovědět
Tommy Custer
Příspěvky: 31
Registrován: 13 srp 2021, 14:25

Silné Postavy, o kterých téměř nikdo nemluví

Příspěvek od Tommy Custer »

Milý pistolníci, před tím, než si budete moci přečíst tohle téma bych vám rád položil krátkou otázku: co považujete za zcela nejvíce zábavný element ve hře Bang! ? Někteří z vás nejspíše odpoví, že role jsou zcela nejzábavnější, s čímž velmi souhlasím... ale myslím si, že velká většina z vás odpoví: postavy a jejich schopnosti!
Právě postavám bych dneska chtěl věnovat pozornost.
V současné době je ve hře Bang! takové množství postav, že jejich balíček odpovídá velikosti balíčku karet ze základní hry... je to opravdu hodně.
Mnohé postavy proto nemají vždy možnost ukázat, co dokáží.
V tomto tématu bych vám rád představil můj list několika postav, které si myslím, zaslouží více pozornosti...

Pohodlně se usaďte... můžeme začít... :wink: :arrow:


Pedro ramirez 4 životy

"První kartu si může vzít z odhazovacího balíčku".

Pedro Ramirez, inspirován Tucem Ramirezem ze slavného filmu režiséra Sergia Leona: Hodný, zlý a ošklivý je na divokém západě už dlouho... jeho postavu nalezneme už v základní sadě. Jeho schopnost se mi velmi líbí a je to jedna z mých nejoblíbenějších postav. Jeho schopnost má mnohdy pestré využití. Pokud třeba máte v ruce kartu BANG! a na vrchu odhazovacího balíčku je karta VEDLE!, je mnohdy výhodné si ji vzít.
Pokud totiž nemáte ve hře Volcanic, můžete zahrát pouze jeden BANG!, takže další BANG!, který byste pravděpodobně z dobíracího balíčku získaly by vám nebyl moc užitečný. Mnohdy je lepší být ve větší obraně a na útok si počkat později...
Další silná karta, která se vám, až budete někdy hrát jako Pedro Ramirez bude hodit, je karta Vězení. Když v něm totiž skončí hráč po vaší pravici, můžete ho trochu potrápit tím, že budete využívat vaši schopnost, čímž ho v něm prakticky necháte do té doby, dokud z něj sám neuteče, nebo ho z něj nedostane někdo jiný.
Jeden moudrý uživatel z tohoto fora toto nazval "Ramirezuv cyklus utrpení".
Z celého srdce doufám, že tohle muka nikoho z vás nepotká...


Jesse Jones 4 životy

"První kartu si může vzít z ruky některého hráče".

Stejně, jako Pedra Ramireze, i Jesse Jonese můžete najít hned v základním balíčku této hry. Je inspirován Americkým zločincem a vrahem Jamesem Jonesem. Něco na tom bude, protože Jesse je skutečně vynikající zloděj karet.
Proč nevzít jinému hráči kartu, aby měl šanci vyhnout se vaší kulce, nebo vašemu rivalovi Šerifovi vzít kartu, aby poznal, že s vámi si opravdu nemá zahrávat...


Kit Carlson 4 životy

"Podíva se na vrchní tři karty z balíčku a vybere si dvě".

Hned narovinu vám řeknu, že Kit Carlson je nejspíše má nejoblíbenější postava ve hře. Jeho velká výhoda spočívá v tom, že může hráči po jeho levici pomoc, nebo naopak uškodit. Pokud je jeho soused ve vězení, muže mu do balíčku vrátit kartu, která ho osvobodí, nebo naopak. To samé platí s dynamitem. Tato postava si, myslím, zaslouží mnohem více pozornosti, co myslíte?

Vulture Sam 4 životy

"Pokaždé, když je jiný hráč vyřazen ze hry, vezme si do ruky všechny karty tohoto hráče".

Vím, že mnoho lidí nemá tuto postavu rádo. Chápu to, jelikož svoji schopnost dobře využije je při hře více hráčů... a právě tehdy začne nabírat na síle.
To vám mohu potvrdit se svých vlastních zkušeností..


Apache Kid 3 životy

"Nemají na něho vliv kárové karty zahrané jinými hráči".

Apache kid je opravdu úžasná postava. Myslím si, že je snad nejvíce defenzivní postava v celé hře. Je chráněn před téměř polovinou karet BANG! a před mnoha a mnoha dalšími kartami, které by proti němu mohli být zahrány. Apache je zatím také jedinou Indiánskou postavou v celé hře...

Vera Custer 3 životy

"Po celé kolo získává schopnost jako jiná postava ve hře, kterou si zvolila".

Veru mám moc rád. Nejen, že je její schopnost originální, ale také díky ní může velmi dobře taktizovat. Může se dobře přizpůsobovat situacím. Může útočit, ale také se dobře bránit... úžasná postava! :wink:

Děkuji, že jste dočetli až sem... počet dalších pistolníků , kteří mají silnější schopnost, než se na prvný pohled zdá, je velmi vysoký. Do tohohle tématu jsem zařadil pouze ty, které se mi zdály zajÍmavé. Můj list je založen hlavně na zážitcích ze hraní, i když obecně platí, že hru ovlivnují hlavně karty, nikoliv schopnosti, ačkoliv svůj podíl tam určitě také mají... Znáte ještě jinou postavu se se zajímavou schopností? Nebo si myslíte, že některé postavy, které jsem zde zmínil, nejsou až tak silné, jak zde prezentuji? Nebojte se sdílet svůj názor dole v sekci diskuze!

Mějte krásný večer nebo den. :wink:
Váš Tommy Custer
Odpovědět