Chuck Wengam

od Apache po Willyho
Odpovědět
Uživatelský avatar
bengac
Příspěvky: 8
Registrován: 21 led 2007, 21:41
Bydliště: Keplerova 31 Olomouc Holice

Chuck Wengam

Příspěvek od bengac »

Dneska se mi stala taková zvláštnost. Hráli jsme s A Fistful of card a byl na tahu opuštěný důl ( karty se lízají z odhazovacího balíčku a odhazují se na lízací ). Když jsem přišel na tah, byly v odhazovacím balíčku jen dvě karty, tak jsem si je lízl, a protože jsem byl Chuck Wengam, tak jsem využil svou vlastnos a ubral jsem si život, ale v odhazovacím balíku už žádné jiné karty nebyly, a tak jsem si lízl z lízacího balíčku a byly tam dvě piva. Těmi jem si vyléčil životy zpět a odhodil piva na lízací balíček. Pak jem si znovu ubral dva životy ,a protože v odhovacím balíčku pořád nic nebylo, lízl jsem si zas ty dvě piva a ještě dvě další karty. A tak jsem pokračoval, dokut jsem si nenabral tolik karet, abych mohl všechny rozstřílet. Zvláštní že.
Uživatelský avatar
srab
Site Sherif
Příspěvky: 610
Registrován: 30 kvě 2005, 09:11
Bydliště: Štětí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od srab »

Zvláštní ani ne, normální spíš, je hodně kombinací.
1ABCD1
Příspěvky: 15
Registrován: 18 zář 2008, 13:36
Bydliště: Česká republika
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1ABCD1 »

[b:9e18d99c1f]Na té kartě je ale napsáno: [i:9e18d99c1f]Ve svém taho se může rozhodnou ztratit [u:9e18d99c1f][color=red:9e18d99c1f]1[/color:9e18d99c1f][/u:9e18d99c1f] život a líznout si 2 karty.[/i:9e18d99c1f] My to teda hrajeme tak, že si může ubrat jenom 1 život, protože jinak může vylízat celý balíček, každého zabít a nikdo si nezahraje...[/b:9e18d99c1f] 8)
Kosmic
Příspěvky: 12
Registrován: 03 čer 2008, 06:19
Kontaktovat uživatele:

j

Příspěvek od Kosmic »

Je tam sice 1 zivot ale neni tam jednou za kolo.. mi to hrajeme tak ze muze kolikrat chce ale jakmile jednou prestane uz si to nevrati.. tech piv tasm zas az tolik neni..
ferdo
Příspěvky: 2
Registrován: 13 srp 2011, 10:37

Re: Chuck Wengam

Příspěvek od ferdo »

Stratenie života a potiahnutie kariet je súbežná operácia, alebo musí Chuck Wengham najprv stratiť život a až potom zobrať 2 karty? Pytam sa kvoli nasledovnej situácii: Mám jeden život, žiadne pivo na ruke, som na ťahu. Môžem sa rozhodnúť stratiť posledný život v nádeji, že jedna z dvoch ťahaných kariet bude pivo, ktorým si zachránim život?
Uživatelský avatar
benabel
Příspěvky: 375
Registrován: 22 črc 2010, 20:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Chuck Wengam

Příspěvek od benabel »

Nie, pravidla nedovoluju stratit posledny zivot.

Prebieha nasledovne:

1. najprv stratis 1 zivot okrem posledneho
2. potiahnes 2 karty
Uživatelský avatar
MattRicks
Příspěvky: 57
Registrován: 23 úno 2013, 13:16

Re: Chuck Wengam

Příspěvek od MattRicks »

Hrali sme s kamarátmi Chucka Wengama, a poviem vám len toľkoto - so všetkými rozšíreniami prichádzali vždy nové a nové spôsoby, ako si dopĺňať životy, a tak sa stal príliš silný. Rozmýšľali sme nad tým, ako ho "nerfnúť". Dovoliť mu použiť jeho schopnosť len raz za kolo nám všetkým pripadalo veľmi kruté, a preto sme spravili kompromis:

Každé kolo by si mohol ubrať o jeden život menej, než koľko má na začiatku ťahu. Ak by začínal teda s tromi životmi, schopnosť môže použiť dvakrát. Ak by začínal s jediným životom, nemohol by schopnosť v tom ťahu použiť vôbec. Funguje to úžasne, a pokiaľ hľadáte spôsob ako ho znevýhodniť, tak to vrelo odporúčam! Príjmam konštruktívne kritiky.
Uživatelský avatar
benabel
Příspěvky: 375
Registrován: 22 črc 2010, 20:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Chuck Wengam

Příspěvek od benabel »

Proti jemu sa da lahko hrat, staci, ak nan zautocite a eliminujeteho ako prveho.

Nerf na 1 pouzitie neprichadza do uvahy, na 2 tiez som proti, a 3 by bolo optimalne.
Uživatelský avatar
MattRicks
Příspěvky: 57
Registrován: 23 úno 2013, 13:16

Re: Chuck Wengam

Příspěvek od MattRicks »

benabel píše:Proti jemu sa da lahko hrat, staci, ak nan zautocite a eliminujeteho ako prveho.

Nerf na 1 pouzitie neprichadza do uvahy, na 2 tiez som proti, a 3 by bolo optimalne.
Pomerne jednoduché to bolo mimo Zlatej Horúčky. Po tom, čo sme do hry pridali to rozšírenie, mohol niekedy prejsť veľký kus balíka len vďaka rôznym veciam z obchodu ako napr. Rum a Panák. Skoro ako problém s José Delgadom, pokiaľ hráči nevedia o jeho limite pre vyhodenie 2 kariet na ťah.

Aby som svoj návrh teda vypísal, ak začína ťah s ___ životmi, môže počas ťahu zahrať ___-krát svoju schopnosť.
0 životov - 0-krát
1 život - 0-krát
2 životy - 1-krát
3 životy - 2-krát
4 životy - 3-krát
5 životov - 4-krát

Ako som povedal: Testovali sme to, a odkedy sme s tým začali hrať, tak sme neprestali. Je to podľa všetkých v našej hráčskej skupinke (7 hráčov vrátane mňa) ideálne riešenie. Má potenciál byť dostatočne silný, no s menším počtom životov je slabší a slabší.
Uživatelský avatar
benabel
Příspěvky: 375
Registrován: 22 črc 2010, 20:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Chuck Wengam

Příspěvek od benabel »

bengac píše:Dneska se mi stala taková zvláštnost. Hráli jsme s A Fistful of card a byl na tahu opuštěný důl ( karty se lízají z odhazovacího balíčku a odhazují se na lízací ). Když jsem přišel na tah, byly v odhazovacím balíčku jen dvě karty, tak jsem si je lízl, a protože jsem byl Chuck Wengam, tak jsem využil svou vlastnos a ubral jsem si život, ale v odhazovacím balíku už žádné jiné karty nebyly, a tak jsem si lízl z lízacího balíčku a byly tam dvě piva. Těmi jem si vyléčil životy zpět a odhodil piva na lízací balíček. Pak jem si znovu ubral dva životy ,a protože v odhovacím balíčku pořád nic nebylo, lízl jsem si zas ty dvě piva a ještě dvě další karty. A tak jsem pokračoval, dokut jsem si nenabral tolik karet, abych mohl všechny rozstřílet. Zvláštní že.
Pozor, Opusteny dul ma ponekud ine pravidla. Precitaj si FAQ k opustenemu dolu. Pravidlo sa vzdahuje iba na hraca an tahu. A vsetky karty tahas z vrchu baliku okrem tych vo faze 1. Ohodene idu na vrch balika, zahrane normalne na odhadzovaci balik. Ostatny hraci tahaju normalne.
Johny222
Příspěvky: 55
Registrován: 23 říj 2021, 16:59

Re: Chuck Wengam

Příspěvek od Johny222 »

Chuck Wengam (4 životy) : Ve svém kole se může rozhodnout ztratit 1 život a dobrat si 2 karty. Tuto schopnost může použít vícekrát za kolo, ale nemůže takto přijít o svůj poslední život.


Abadoned Mine(Opuštěný důl) - V první fázi svého tahu, si musíš lízat z odhazovacího balíčku, jestliže je to možné. Jestliže ano, potom celý svuj tah odhazuješ karty na lízací balíček lícem dolu.

F3. Co dělat, pokud je v odhazovacím balíčku pouze jediná karta a ve hře je Abandoned Mine (Opuštěný důl)?
Lízne se jedna karta z odhazovacího balíčku a další z lízacího balíčku. Jelikož se lízalo také z odhazovacího balíčku, musí všechny odhozené karty skončit na lízacím balíčku.

F4. Kam musí ostatní hráči odhazovat své karty, pokud je ve hře Abandoned Mine (Opuštěný důl)?
Vždy na odhazovací balíček. Opuštěný důl se vztahuje pouze na hráče, který je právě na tahu.

F5. Když je ve hře Abandoned Mine (Opuštěný důl), kam mám umístit mnou zahrané karty, zejména Wells Fargo, Hokynářství nebo Dostavník?
Jako obvykle na odhazovací balíček. Opuštěný důl v podstatě působí pouze na „odhozené“ karty, ne na „zahrané“ karty. Zjednodušeně všechny karty zahrané hráčem během jeho tahu skončí na odhazovacím balíčku, kromě karet BANG! odhozených během Duelu.

F6. Kam umístí modré karty José Delgado, pokud využívá svou zvláštní schopnost a ve hře je Abandoned Mine (Opuštěný důl)?
Opuštěný důl se nevztahuje na postavy, takže je umístí jako obvykle na odhazovací balíček.
Odpovědět