Postava Hrobník

první neoficiální rozšíření
Odpovědět
Brtník
Příspěvky: 10
Registrován: 07 úno 2011, 09:47

Postava Hrobník

Příspěvek od Brtník »

1.Postava Hrobník nemůže hrát katu Bang tudíž nemůže hrát na jiného hráče Duel? 2.Může používat kartu Bang jako Vedle.Jsou tím myšleny i karty se symbolem Bang? Děkuji za odpověd.
Uživatelský avatar
benabel
Příspěvky: 375
Registrován: 22 črc 2010, 20:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Postava Hrobník

Příspěvek od benabel »

Ako Vedle lze pouzit pouze kartu Bang, nikoliv libovolni kartu se symbolem Bang!
Brtník
Příspěvky: 10
Registrován: 07 úno 2011, 09:47

Re: Postava Hrobník

Příspěvek od Brtník »

Jak je to s tím Duelem?Muze ho zahrat nebo ne?Samozřejmě by ztratil život kdyby protihráč Bang zahrál. Nebo prostě střílet nemůže,Duel ani Indiáni?
Uživatelský avatar
Jidan
Příspěvky: 13
Registrován: 28 srp 2006, 13:23

Re: Postava Hrobník

Příspěvek od Jidan »

Hrobník nemůže střílet z ničeho co má efekt BANG, ale všechny tyhle karty může hrát jako vedle. Nelze ho vyzvat na Duel a ani on nesmí hrát Duel. :wink:
MartaSkovi
Příspěvky: 51
Registrován: 18 dub 2012, 18:09

Re: Postava Hrobník

Příspěvek od MartaSkovi »

Jesli jsem to dobre pochopil, Hrobnik je zamichaný v doplnkovych kartach Eldorado, kdyz prijde do hry, tak si ho prvni hrac, ktery byl zabitej vezme, a hraje s nim jako s postavou nebo jako s rozsirenim ve hre? Pokud by hral jako s postavou, je Hrobnik temer nesmrtelnej, ale kdyby s nim bylo hrano jako s kartou rozsirenou z Eldorada, tak by se dal i teoreticky zahodit Cat Balou, muze mi to tady nekdo vysvetlit jak by se melo postupovat?
Hrošík97
Příspěvky: 133
Registrován: 11 úno 2012, 18:48

Re: Postava Hrobník

Příspěvek od Hrošík97 »

Začátek máš správně, je zamíchanej ve zbytku karet Eldorado. Ale vezme si ho hráč, který bude zabitý jako první při platnosti této karty, ne hráč, který bude zabit jako první ve hře. A dál: Kartu si vezme a hraje s ní jako normální hráč, akorát místo toho aby měl postavu a roli, tak má Horbníka. Jinak to není myšleno jako hrací karta (jako např. Duch), ale jako postava+role. Proto nemůžeš zrušit Cat Balou (a jiným...) kartu Hrobníka. Takhle by to mělo být. :) :wink:

Pravidla:
Speciální vlastnosti postavy Hrobníka
První hráč, který ztratí poslední život při této otočené kartě, není mrtev, ale stává se hrobníkem. Tuto kartu si vyloží před sebe jako kartu postavy. Úkolem hrobníka je škodit ostatním hráčům (i pomocníkům) za účelem jejich smrti a zůstat ve hře jako poslední se šerifem, bez pomocníků.
Hubenou postavu hrobníka je obtížné zasáhnout, neboť má permanentní Barel na pikovou barvu. Pokud na něj někdo vystřelí, výstřel ho mine, jestliže je první líznutá karta piková.
Hrobník si může v 1. fázi svého tahu líznout první kartu z ruky libovolného hráče. Jakékoli karty s efektem BANG nesmí používat ke střelbě (BANG, Kulomet, Úder, Springfield, Nůž, Derringer, Houfnice, Pepperbox, všechny karty, co mají hvězdičku efektu BANG, nepoužívá na střelbu, ale může je použít jako katru VEDLE).
Nelze ho vyzvat na Duel a ani on sám nesmí hrát Duel.
Pokud je některý z hráčů zasažen jiným hráčem, vezme Hrobník, mimo svůj tah, od zasaženého jednu kartu (z ruky nebo vyloženou), kterou si ponechá. Nemá-li zasažený hráč žádnou kartu, ztrácí další život.
Jinak se vše řídí podle obvyklých pravidel (tzn. všechny ostatní karty používá jako jiní hráči, lze na něj hrát Vězení, Dynamit, Bang,…atd.)
(Karta Hrobník se zpět do balíčku nevrací).
Odpovědět