Otázky na pravidla

nové rozšíření
Odpovědět
Mortak
Příspěvky: 20
Registrován: 13 led 2012, 11:05

Otázky na pravidla

Příspěvek od Mortak »

Zdravím, mám problém s výkladem pravidel u karty Lady Rose of Texas.
Pokud hrajeme po směru hodinových ručiček, a já ve svém tahu zahraji tuto kartu a přesunu se doprava, tak po odehrání svého tahu vlastně přidávám nový tah hráči, se kterým jsem se měnil. To znamená, že tento hráč má 2 tahy v jednom kole.
V tom případě ale nerozumím konci věty "a ten tak přeskočí svůjnejbližší tah.". Nejedná se třeba o chybu v překladu a nemá být s hráčem po své levici? To by totiž už odpovídalo.

Díky za vysvětlení.
Mortak
Příspěvky: 20
Registrován: 13 led 2012, 11:05

Re: Otázky na pravidla

Příspěvek od Mortak »

Nikdo neporadí jak se to má s tou kartou :?: No čekal jsem alespoň jednu radu :| ...
MarKr
Příspěvky: 100
Registrován: 19 dub 2012, 01:51

Re: Otázky na pravidla

Příspěvek od MarKr »

Na kartě stojí: "Během svého tahu si může každý hráč vyměnit místo s hráčem po své pravici a ten tak přeskočí svůj nejbližší tah."

Příklad: Jsou hráči A,B a C. Hráč A dohrál a na tahu je hráč B. Hráč B může využít kartu "Lady růže z texasu" a vyměnit se s hráčem po své pravici (hráčem A). Hráč A přeskočí svůj nejbližší tah. Čili až hráč B řekne, že končí svůj tah, měl by být na řadě (ve směru hry) hráč A - ten ale kvůli výměně přeskakuje svůj tah, takže hraje hráč C. Nicméně hráč B po výměně míst pokračuje ve svém tahu.

Je to vlastně možnost, jak se přiblížit, nebo oddálit od hráčů. Představ si situaci, že by po směru hry šli za sebou Šerif, Bandita, Pomocník (A), Pomocník(B), Odpadlík...(a další hráči). Bandita má Vulcanic (nebo nějak jinak vážně ohrožuje šerifa), pomocník (A) zranil banditu, ale nezabil ho. Pomocník (B), který nedostřelí na banditu, si může s pomocníkem (A) vyměnit místo, a tím už je bandita na dostřel a pomocník (B) ho může dorazit. Až pomocník (B) dokončí svůj tah, přeskočí se tah pomocníka (A) a na tahu je Odpadlík.

Snad jsem to vysvětlil srozumitelně :-)

Někde na netu jsem četl, že kartu je možné zahrát pouze jednou za kolo.
Odpovědět