Death Mesa - preklad

vše ohledně stránek BANG.cz
Odpovědět
Uživatelský avatar
andy636
Příspěvky: 228
Registrován: 07 zář 2010, 18:02

Death Mesa - preklad

Příspěvek od andy636 »

Pracujem na preklade rozšírenia Death Mesa. Sem budem postupne zverejňovať text kariet a nakoniec aj manuál. Karty nebudem upravovať do češtiny, len ak by sám autor to spravil. Keďže práve nemám čas dám sem zatiaľ len 3 karty a to len text z kariet a nie z manuálu:
Strašidlo! - Bang! na živého
Pozor - Vedle! komukoľvek živému. Táto karta je hratelná až budúci ťah.
Sifón - Mŕtvemu hráčovi berieš kartu. Nedá sa tomu zabrániť.
Mortak
Příspěvky: 20
Registrován: 13 led 2012, 11:05

Re: Death Mesa - preklad

Příspěvek od Mortak »

Ted sem na toto rozšíření narazil a zdá se mi vážně skvělý .. až bude trochu času tak bych mohl zkusit pomoct s překladem .. nicméně jak to s ním zatím vypadá ?
Uživatelský avatar
andy636
Příspěvky: 228
Registrován: 07 zář 2010, 18:02

Re: Death Mesa - preklad

Příspěvek od andy636 »

S aký... :shock: :shock: :!: aha!!! Hopla :cry: :cry: :cry: Prepáčte, ale mal som toho moc. Určite však budem pokračovať a ďakujem, ale záleží to na tvojich skúsenostiach. Pred tým než som na to zabudol, tak som doprekladal 4/5 (v anglickom sa pomýlili, je tam 3 a potom ide 5).
Mortak
Příspěvky: 20
Registrován: 13 led 2012, 11:05

Re: Death Mesa - preklad

Příspěvek od Mortak »

Tak sem přeložil většinu karet, jen bych chtěl překontrolovat překlad. Zbytek karet přeložím až budu mít zase trochu času a chtěl bych udělat i jejich grafickou podobu.

Prokletí (Curse). Živý hráč, dle tvého výběru. Musí zahodit ve své odhazovací fázi o 1 kartu více. Vezmi si tuto kartu a přidej ji do svého „pohřebeného majetku“ .

Hřbitov (Cemetary). Všichni mrtví hráči odkryjí svůj „pohřbený majetek“. Vyber 1 žijícího hráče, který si z nich vezme 2 karty a poté si vezmou po 1 kartě i ostatní žijící hráči. Začíná se od levice hráče, kterého sis vybral.

Krvavá štáva(Blood Juice).Vyber si jakéhokoliv hráče a přidej mu 1 život.

Vycházení špatného měsíce(Bad Moon Rising). „Lízni“ si z normálního balíčku. Na piky musí všichni žijící hráči odhodit 2 karty z ruky, nebo před sebou, jinak ztratí 1 život. Na kříže musí odhodit 1 kartu, jinak ztratí 1 život. A když bude karta srdcová tak si všichni líznou 1 kartu.

Smrt a daně(Death and Taxes). Vyber 1 žijícího hráče, který si ve své příští lízací fázi lízne o 1 kartu méně a ty si v tu dobu lízneš kartu z normálního balíčku a přidáš si ji do svého „pohřbeného majetku“.

Východní vítr(The East Wind). Vyber 2 žijící hráče. Jestližebudou chtít mezi sebou útočit, tak pokaždé musejí vyhodit 2 karty s efektem Bang! s tím že platí pouze jedna z těchto karet. Platí to až do tvého příštího tahu.

Sucho(Dry Spell).Vyber žijícího hráče, který si nemůže přidat život z žádných alkoholických nápojů (včetně karty Saloon) do tvého dalšího kola.

Znesvěcení hrobu(Desecrate Grave). Zahoď 2 karty z „pohřbeného majetku“ jiného mrtvého hráče.

Úpadek(Decay). Zahoď kartu ležící před jakýmkoli žíjícím hračem.Může se vyhnout kartou Vedle!

Strašidelné příběhy(Ghost Stories).Žijicí hrač dle tvého výběru, může na své další kolo použít nebo hrát pouze 1 kartu.

Závěť(Last Testament).Předej 1 kartu ze svého „pohřbeného majetku“ žijícímu hráči.

In Memoriam. Vyber žijícího hráče, který může ve svém příštím tahu zahrát jakýkoliv počet karet BANG!, ale jen pokud je jejich cílem tvůj zabiják. Když je tvůj zabiják mrtev může vybraný hráč zahrát ještě 1 extra BANG! ve svém tahu.

Skrytá zásoba(Hidden Stash).Vyber jakékoliv živé hráče, kteří si ihned líznou 1 kartu.

Špatné svědomí(Guilty Conscience)
.Vyber jakékoliv živé hráče, kteří někoho zabili.Vybraní nemohou ve svém příštím kole zahrát, nebo použít žádnou kartu, která by mohla způsobit zranění jinému hráči.

Fata morgána(Mirage).Když je napaden živý hráč, tak místo něj se stává cílem útoku hráč po jeho levici nebo pravici (krom útočníka).

Řádný pohřeb(Proper Burial). Dej tuto kartu před žijícího hráče, pokud tento hráč ve svém příštím tahu nezahraje ani nepoužije žádnou kartu, (pozoruje pohřeb) tak si po své odhazovací fázi lízne navíc 2 karty.

Posednutí(Possess)
.Vyber kartu z ruky žijícího hráče. A podle svého ji zahraj, tak jak by mohl tento hráč. Může zaútočit i sám na sebe. Modré a zelené karty mohou být hrány před ostatní hráče. V případě že tato karta nemůže být zahrána vrací se svému majiteli.

Bubák(Poltergeist).Všichni živí hráči musí odhodit modrou nebo zelenou kartu před sebou(krom Dynamit nebo Vězení), nebo ztratí 1 život.

Noční můra(Nightmare). Vyber živého hráče, který do tvého příštího kola ztratí schopnost své postavy.

Vyloupení hrobu(Rob Grave).Ukradni náhodně 1 kartu z „pohřbeného majetku“ jiného hráče a dej ji živému hráči.
Uživatelský avatar
andy636
Příspěvky: 228
Registrován: 07 zář 2010, 18:02

Re: Death Mesa - preklad

Příspěvek od andy636 »

niekedy inokedy to prekontrolujem, ale všimol som si že si písal strašidelné historky, presnejšie je ducharské historky... To si prekladal z manuálu, alebo karty? Zatial je dôležitejší manuál, než karty.
Mortak
Příspěvky: 20
Registrován: 13 led 2012, 11:05

Re: Death Mesa - preklad

Příspěvek od Mortak »

Je to text z karet. Tak uvidím někdy bych mohl přeložit i z manuálu ale prozatím by to mohlo stačit .. pro začátek aspon něco :) jinak nebylo by špatný ještě dopřeložit Player Aid a už by mohl hrát i neangličtinář (ale samozřejmě by to chtělo přeložit celý manuál protože v průběhu pár her vznikne hodně otázek :D )
Odpovědět