Otázky na pravidla

Česko Slovenské rozšíření BANG!

Otázky na pravidla

Postby Randy » 15 Oct 2011, 10:59

Během hraní jsme narazili na pár věcí, co si o tom myslíte?

1. Duch - kolik karet může mít v ruce na konci svého tahu, když nemá životy? Může si před sebe karty vykládat?
2. Lemat - pokud zahraje jinou kartu jako Bang!, může ještě zahrát klasický Bang! ?
3. Mick Defender - pokud na něho někdo zahraje např. Vězení, Odměnu nebo podobné karty, karta se odhazuje?
4. Dvojitá rána - a) pokud se hraje, je považována jako vylepšený Bang! a v tomto kole už kartu Bang! "bez vylepšení" nelze zahrát?
- b) lze na vyhnutí použít i barel nebo popřípadě jiné karty s efektem VEDLE! a nebo je přípustná jen právě karta VEDLE!
- c) pokud takto dojde k zasažení hráče, který má před sebou Odměnu, lze si líznout kartu za odměnu (tudíž to samé jako v podbodu a, je to Bang! ?)

Osobně si myslím, že podbody a) a c) se vzájemně vylučují, takže by měl platit jen jeden ...
Randy
 
Posts: 1
Joined: 15 Oct 2011, 10:57

Re: Otázky na pravidla

Postby andy636 » 15 Oct 2011, 17:24

Odpovedal som ti na zatrolených hrách, ale i tak to sem prepíšem:
1.Neviem, ale môže vykladať karty.
2.Neviem
3.Nie
4.a)Neviem
b)Áno ale i tak to musia byť 2 Vedle!
c)Neviem, ale asi áno
Nemyslím si že FAQ vyjdu kým sa to nebude predávať v Taliansku a Anglicku
User avatar
andy636
 
Posts: 218
Joined: 07 Sep 2010, 18:02

Re: Otázky na pravidla

Postby benabel » 16 Oct 2011, 11:17

1. Duch - 0 kariet na ruke (0 zivotov), karty jde pred seba vykladat, ostavaju do dalsieho kola.
2. Lemat - iba 1 krat za kolo jde zahrat ako BANG(Lemat umoynuje yahrat lubovolnu kartu ako BANG)
3. Mick Defender - karta sa odhadzuje ak si zahral Vedle.
4.Dvojita rana - povazuje sa za zahranie BANGu, staci 1 lubovolne Vedle,(2 pri Slab The Killerovi, ), jde pouzit Barrel. Pri Odmene ziskas iba 1 kartu = 1 zasah za 2 zivoty.
User avatar
benabel
 
Posts: 376
Joined: 22 Jul 2010, 20:14

Re: Otázky na pravidla

Postby andy636 » 16 Oct 2011, 12:40

Jaj, ja nemám údolie tieňov a ty máš u dvojitej rany písané že potrebuješ 2 Vedle! aby si sa mu vyhol.
User avatar
andy636
 
Posts: 218
Joined: 07 Sep 2010, 18:02

Re: Otázky na pravidla

Postby benabel » 16 Oct 2011, 14:06

Karta dvojita rana, bola upravovana. Este nemam rozsirenie doma, aby som dal vsetky texty kariet do oficialneho rozsirenia. neviem ake su vo finelnej podobe.
User avatar
benabel
 
Posts: 376
Joined: 22 Jul 2010, 20:14

Re: Otázky na pravidla

Postby IZRAEL » 27 Oct 2011, 12:22

Mámněkolik dotazů:
1-Lze dát ducha do vězení?(normální duch by proletěl mříží)
2-když mám před sebou chřestýše a otočím katu-není piková, tak co se má udělat:
a)zahodit chřestýše na odhazovací balíček
nebo
b)poslat chřestýše hráči po levici(jako dynamit)

děkuji za odpověď
IZRAEL
 
Posts: 19
Joined: 26 Oct 2011, 14:49

Re: Otázky na pravidla

Postby benabel » 19 Nov 2011, 14:23

IZRAEL wrote:Mámněkolik dotazů:
1-Lze dát ducha do vězení?(normální duch by proletěl mříží)
2-když mám před sebou chřestýše a otočím katu-není piková, tak co se má udělat:
a)zahodit chřestýše na odhazovací balíček
nebo
b)poslat chřestýše hráči po levici(jako dynamit)

děkuji za odpověď


1, ano, ide dat Ducha do basy
2, ponechat pred sebou, kym nie je odhodena alebo ukradnuta.
User avatar
benabel
 
Posts: 376
Joined: 22 Jul 2010, 20:14

Re: Otázky na pravidla

Postby C-Joe » 26 Dec 2011, 15:19

ještě s tim chřestýšem když tam nejsou piky tak karta zůstává.

Ale když tam piky jsou 1 život se ubere. A Chřestýš zůstavá ? nebo se odhodí na odhacovací balíček ?
C-Joe
 
Posts: 24
Joined: 25 Dec 2011, 18:38

Re: Otázky na pravidla

Postby C-Joe » 26 Dec 2011, 15:40

A ještě Odměna: Hráč s odměnou musí být zasažený kartou BANG! nebo efektem bang ? A Odměna po zásahu zůstává nebo se odhazuje ?

A Obětavý skok je úplně na všechno ? i třeba na Dinamit ? :D je tady napsaný : zabráníš jinému hráči ztratit život. Takže si myslim že je na ůplně všechno a že z dinamitu by si dva ubral a jeden by se zachránil Obětavim skokem.
C-Joe
 
Posts: 24
Joined: 25 Dec 2011, 18:38

Re: Otázky na pravidla

Postby benabel » 27 Dec 2011, 14:58

Odmena: hrac musi stratit zivot iba kartou BANG.

Obetavy skok je na vsetko aj cierne karty ako HN, AFOC, WWS. Zabranis stratit 1 zivot.
User avatar
benabel
 
Posts: 376
Joined: 22 Jul 2010, 20:14

Re: Otázky na pravidla

Postby C-Joe » 27 Dec 2011, 18:44

Jo a jak ten život ztratim u tý Odměny tak tu odměnu zahodim?

A když ztratim ten život u chřestýše tak ho zahodim nebo ne ?
C-Joe
 
Posts: 24
Joined: 25 Dec 2011, 18:38

Re: Otázky na pravidla

Postby benabel » 27 Dec 2011, 20:41

Ne, neodadzuju sa. Odmena aj Chrestys zostavaju pred hracom do momentu, ked su ostranene (Panika, Cat Palou, ...).
User avatar
benabel
 
Posts: 376
Joined: 22 Jul 2010, 20:14

Re: Otázky na pravidla

Postby Mortak » 14 Jan 2012, 00:09

Během hraní sem ještě narazil pro mě ne uplně jasný znění pravidla u karty POKER, když někdo během zahrání této karty vyloží eso, karty na stole se zahodí , nebo si je hráči můžou nechat ?
Mortak
 
Posts: 20
Joined: 13 Jan 2012, 11:05

Re: Otázky na pravidla

Postby Vojta » 14 Jan 2012, 18:03

Podle mne by se měly zahodit.
Vojta
 
Posts: 21
Joined: 03 Jan 2012, 23:21

Re: Otázky na pravidla

Postby andy636 » 14 Jan 2012, 23:07

Už sa to riešilo a majú sa zahodiť.
User avatar
andy636
 
Posts: 218
Joined: 07 Sep 2010, 18:02

Next

Return to Udolí stínů

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest