Ozbrojení a nebezpeční

vše ohledně stránek BANG.cz

Ozbrojení a nebezpeční

Postby loupacek » 15 Jan 2018, 21:19

Ahoj odpadlíci,

tak sem psal na albi jak to vidí s tím rozšířením a bylo mi zděleno že zatím sami nevědí ale že to snad stihnou do konce roku :D
loupacek
 
Posts: 44
Joined: 29 Sep 2011, 14:03

Re: Ozbrojení a nebezpeční

Postby Jasek001 » 17 Jan 2018, 10:17

v nemecku to potrva tak 1 mesic a bude rozsireni uz se nemuzu dockat
Jasek001
 
Posts: 4
Joined: 02 Jan 2018, 10:11

Re: Ozbrojení a nebezpeční

Postby Ferco » 18 Jun 2018, 19:45

Chcel by som sa spýtať, keď niekto pred seba vyloží oranžovú kartu, tie tri žetóny tam položí zo spoločnej či vlastnej zásoby? Príde mi zváštne, keď hráč vyloží napr. Laso, môže tú kartu hneď použiť a ani tam nemusí tie žetóny vykladať?
Ferco
 
Posts: 21
Joined: 25 Jan 2018, 13:42

Re: Ozbrojení a nebezpeční

Postby loupacek » 19 Jun 2018, 17:10

Odpovím zítra až hru pořádně protestujeme :D zatím jsem neměl možnost hrát pořádně ve více lidech
loupacek
 
Posts: 44
Joined: 29 Sep 2011, 14:03

Re: Ozbrojení a nebezpeční

Postby loupacek » 22 Jun 2018, 13:33

Ferco wrote:Chcel by som sa spýtať, keď niekto pred seba vyloží oranžovú kartu, tie tri žetóny tam položí zo spoločnej či vlastnej zásoby? Príde mi zváštne, keď hráč vyloží napr. Laso, môže tú kartu hneď použiť a ani tam nemusí tie žetóny vykladať?

Tak sme se dohadovali, a v pravidlech tohle neni jasne napsane pokud sme se vsichni neprekoukli, ale predpokladamáme že si žetony beres ze soji postavy na kterou sis je nastradal
loupacek
 
Posts: 44
Joined: 29 Sep 2011, 14:03

Re: Ozbrojení a nebezpeční

Postby antiq » 26 Jun 2018, 10:54

loupacek wrote:
Ferco wrote:Chcel by som sa spýtať, keď niekto pred seba vyloží oranžovú kartu, tie tri žetóny tam položí zo spoločnej či vlastnej zásoby? Príde mi zváštne, keď hráč vyloží napr. Laso, môže tú kartu hneď použiť a ani tam nemusí tie žetóny vykladať?

Tak sme se dohadovali, a v pravidlech tohle neni jasne napsane pokud sme se vsichni neprekoukli, ale predpokladamáme že si žetony beres ze soji postavy na kterou sis je nastradal


Co jsem pochopil pravidla, tak na kartu přidáš 3 tokeny ze společné zásoby a můžeš to hned použít. Problém ovšem je že jak to uděláš tak o kartu příjdeš, protože na sobě nemá nic. Lepší je tedy kartu vyložit, přidat na ní jeden token a pak až kartu použít.
antiq
 
Posts: 1
Joined: 18 Mar 2011, 17:05

Re: Ozbrojení a nebezpeční

Postby Ferco » 26 Jun 2018, 13:50

antiq wrote:
loupacek wrote:
Ferco wrote:Chcel by som sa spýtať, keď niekto pred seba vyloží oranžovú kartu, tie tri žetóny tam položí zo spoločnej či vlastnej zásoby? Príde mi zváštne, keď hráč vyloží napr. Laso, môže tú kartu hneď použiť a ani tam nemusí tie žetóny vykladať?

Tak sme se dohadovali, a v pravidlech tohle neni jasne napsane pokud sme se vsichni neprekoukli, ale predpokladamáme že si žetony beres ze soji postavy na kterou sis je nastradal


Co jsem pochopil pravidla, tak na kartu přidáš 3 tokeny ze společné zásoby a můžeš to hned použít. Problém ovšem je že jak to uděláš tak o kartu příjdeš, protože na sobě nemá nic. Lepší je tedy kartu vyložit, přidat na ní jeden token a pak až kartu použít.


Testovali sme to a najlepšie sa nám to hralo s neoficiálnym rozšírením El Paso!, kde sme valouny zlata nahradili žetónmi (niečo ako AFoC alebo HN, len s nepovinnými úlohami, za ktoré získaš 3 žetóny, napr. vyhraj duel, zahraj hokynářství a pod.)
Ferco
 
Posts: 21
Joined: 25 Jan 2018, 13:42

Re: Ozbrojení a nebezpeční

Postby Kubajz23 » 16 Aug 2018, 13:50

Zdravím Bangaři, mám několik dotazů na rozšíření Ozbrojení a nebezpeční, i když se obávám, že asi ještě není v oběhu dostatek informací na jejich zodpovězení (žádná FAQ nebo tak).

1. Oranžové karty podle pravidel fungují za všech okolností jako modré karty, ale jak je to s nabíjením ? Modrá karta přidá 1 žeton nabití, ale u oranžové karty by to vlastně znamenalo, že přinese celkem 4 žetony nabití (3 na sebe a 1 kamkoliv, protože je to "modrá karta)" My teda za oranžové karty nenabíjíme a je to tedy jediný rozdíl, kterým se oranžové karty liší od těch opravdu modrých.

2. Všechny oranžové i hnědé karty, které umožňují vylepšení, vyžadují, aby žetony nabití byly zaplaceny ihned při aktivaci či zahrání konkrétní karty, pouze u Křesadlovky je v pravidlech napsáno, že se můžete rozhodnout, až potom, co je Křesadlovka zrušena efektem Vedle! Chápete to taky tak ?

3. Big Fifty - ruší schopnosti karet a postav, ale si jen pro ten konkrétní výstřel Bang ? Ne třeba do konce tahu, nebo tak.

4. Lze použít karta Útěk proti Bombě, kterou se vám někdo pokouší předat ? U Dynamitu to nejde, ale Bomba není uplně klasické "kolování", přeci jen je pokaždé hráč jejím novým cílem. Co myslíte ?

Děkuji za rozproudění diskuze :).
Kubajz.
Kubajz23
 
Posts: 40
Joined: 05 Feb 2014, 15:27

Re: Ozbrojení a nebezpeční

Postby hainzik » 17 Aug 2018, 11:26

Kubajz23 wrote:Zdravím Bangaři, mám několik dotazů na rozšíření Ozbrojení a nebezpeční, i když se obávám, že asi ještě není v oběhu dostatek informací na jejich zodpovězení (žádná FAQ nebo tak).

1. Oranžové karty podle pravidel fungují za všech okolností jako modré karty, ale jak je to s nabíjením ? Modrá karta přidá 1 žeton nabití, ale u oranžové karty by to vlastně znamenalo, že přinese celkem 4 žetony nabití (3 na sebe a 1 kamkoliv, protože je to "modrá karta)" My teda za oranžové karty nenabíjíme a je to tedy jediný rozdíl, kterým se oranžové karty liší od těch opravdu modrých.

2. Všechny oranžové i hnědé karty, které umožňují vylepšení, vyžadují, aby žetony nabití byly zaplaceny ihned při aktivaci či zahrání konkrétní karty, pouze u Křesadlovky je v pravidlech napsáno, že se můžete rozhodnout, až potom, co je Křesadlovka zrušena efektem Vedle! Chápete to taky tak ?

3. Big Fifty - ruší schopnosti karet a postav, ale si jen pro ten konkrétní výstřel Bang ? Ne třeba do konce tahu, nebo tak.

4. Lze použít karta Útěk proti Bombě, kterou se vám někdo pokouší předat ? U Dynamitu to nejde, ale Bomba není uplně klasické "kolování", přeci jen je pokaždé hráč jejím novým cílem. Co myslíte ?

Děkuji za rozproudění diskuze :).
Kubajz.



1. Při vyložení oranžové karty přidávám pouze 3 žetony na právě vyloženou kartu jako ty.

2. Nejsem si úplně jistý, ale pročítám pravidla myslím, že to tak opravdu je.

3. Všechny efekty nebezpečných zbraní platí pouze na právě zahranou kartu BANG!
stejně jako u karty zvonice, kdy právě při příští kartě "vidí" hráč všechny na vzdálenost 1.

4. Lze utéct vězení, chřestýši, odměně a bomba se vykládá a posílá podobným způsobem, takže bych řekl, že to jde.

Ale vše je samozřejmě na dohodě pro konkrétní hru.


A též mám dotaz mám problém s kartami z fistful of cards a to laso a soudce ve FAQ je, že laso má účinek na všechny karty na stole, ale proč by dvě karty s různým názvem a různě napsanou vlastností měli stejný efekt?

LASO karty které leží před hráči celé kolo neúčinkují - modré karty mají účinek (vzdálenosti a tak)

SOUDCE s kartami které leží před hráči nelze během celého kola hrát - zelené karty hrajeme ze stolu a to zakazuje soudce.

do které této kategorie spadají oranžové karty? Podle rčení jsou ve všem totožné jako modré karty je to laso. Jak to hrajete vy?
hainzik
 
Posts: 18
Joined: 29 Aug 2013, 09:07

Re: Ozbrojení a nebezpeční

Postby hainzik » 17 Aug 2018, 11:38

Tak jsem si přečetl na fóru jak je to se Soudcem a Lasem, problém je v překladu u mích karet a jeho špatné pochopitelnosti, při lasu neúčinkuje nic na stole... A při soudci se nesmí na stůl nic pokládat a je to jasné.
hainzik
 
Posts: 18
Joined: 29 Aug 2013, 09:07

Re: Ozbrojení a nebezpeční

Postby Kubajz23 » 18 Aug 2018, 01:54

Díky za report :). S tím Lasem a Soudcem máš asi pravdu, ale nemůžu tvrdit s jistotou, my event karty nepoužíváme, bo na ně neustále zapomínáme :).
Kubajz23
 
Posts: 40
Joined: 05 Feb 2014, 15:27

Re: Ozbrojení a nebezpeční

Postby hainzik » 18 Aug 2018, 07:50

event karty jsou super, ale taky se mi většinou stává, že se na to zapomíná. :D
hainzik
 
Posts: 18
Joined: 29 Aug 2013, 09:07

Re: Ozbrojení a nebezpeční

Postby Eldenurin » 19 Oct 2018, 07:03

Ahoj,

zatím jsme rozšíření moc nehráli, ale hrály jsme že při vylozeni oranžové karty se musí umístit 3 žetony z postavy hráče kde se předtím nastradaji vykládáním modrých karet nebo zahazovanim karet na konci tahu.
Eldenurin
 
Posts: 3
Joined: 19 Oct 2018, 06:40

Re: Ozbrojení a nebezpeční

Postby hainzik » 27 Oct 2018, 16:46

Eldenurin wrote:Ahoj,

zatím jsme rozšíření moc nehráli, ale hrály jsme že při vylozeni oranžové karty se musí umístit 3 žetony z postavy hráče kde se předtím nastradaji vykládáním modrých karet nebo zahazovanim karet na konci tahu.


Proč jste to tak hráli, potom oranžové karty dost ztrácejí hodnotu, ne? :o
hainzik
 
Posts: 18
Joined: 29 Aug 2013, 09:07

Re: Ozbrojení a nebezpeční

Postby Eldenurin » 28 Oct 2018, 08:24

Další hry jsme hráli že se umístí hned z společné kopy a asi to bude lepší. Navíc v pravidlech jsem našel ze pokud není uvedeno jinak tak by se měli žetony dávat že společne kopy. Takže to tak je asi správně.
Eldenurin
 
Posts: 3
Joined: 19 Oct 2018, 06:40

Next

Return to Otázky a oznámení

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest