Chuck Wengam

od Apache po Willyho

Chuck Wengam

Postby bengac » 02 Mar 2007, 19:57

Dneska se mi stala taková zvláštnost. Hráli jsme s A Fistful of card a byl na tahu opuštěný důl ( karty se lízají z odhazovacího balíčku a odhazují se na lízací ). Když jsem přišel na tah, byly v odhazovacím balíčku jen dvě karty, tak jsem si je lízl, a protože jsem byl Chuck Wengam, tak jsem využil svou vlastnos a ubral jsem si život, ale v odhazovacím balíku už žádné jiné karty nebyly, a tak jsem si lízl z lízacího balíčku a byly tam dvě piva. Těmi jem si vyléčil životy zpět a odhodil piva na lízací balíček. Pak jem si znovu ubral dva životy ,a protože v odhovacím balíčku pořád nic nebylo, lízl jsem si zas ty dvě piva a ještě dvě další karty. A tak jsem pokračoval, dokut jsem si nenabral tolik karet, abych mohl všechny rozstřílet. Zvláštní že.
User avatar
bengac
 
Posts: 8
Joined: 21 Jan 2007, 21:41
Location: Keplerova 31 Olomouc Holice

Postby srab » 03 Mar 2007, 10:31

Zvláštní ani ne, normální spíš, je hodně kombinací.
User avatar
srab
Site Sherif
 
Posts: 610
Joined: 30 May 2005, 09:11
Location: Štětí

Postby 1ABCD1 » 18 Sep 2008, 16:12

[b:9e18d99c1f]Na té kartě je ale napsáno: [i:9e18d99c1f]Ve svém taho se může rozhodnou ztratit [u:9e18d99c1f][color=red:9e18d99c1f]1[/color:9e18d99c1f][/u:9e18d99c1f] život a líznout si 2 karty.[/i:9e18d99c1f] My to teda hrajeme tak, že si může ubrat jenom 1 život, protože jinak může vylízat celý balíček, každého zabít a nikdo si nezahraje...[/b:9e18d99c1f] 8)
1ABCD1
 
Posts: 15
Joined: 18 Sep 2008, 13:36
Location: Česká republika

j

Postby Kosmic » 25 Sep 2008, 06:07

Je tam sice 1 zivot ale neni tam jednou za kolo.. mi to hrajeme tak ze muze kolikrat chce ale jakmile jednou prestane uz si to nevrati.. tech piv tasm zas az tolik neni..
Kosmic
 
Posts: 12
Joined: 03 Jun 2008, 06:19

Re: Chuck Wengam

Postby ferdo » 13 Aug 2011, 11:09

Stratenie života a potiahnutie kariet je súbežná operácia, alebo musí Chuck Wengham najprv stratiť život a až potom zobrať 2 karty? Pytam sa kvoli nasledovnej situácii: Mám jeden život, žiadne pivo na ruke, som na ťahu. Môžem sa rozhodnúť stratiť posledný život v nádeji, že jedna z dvoch ťahaných kariet bude pivo, ktorým si zachránim život?
ferdo
 
Posts: 2
Joined: 13 Aug 2011, 10:37

Re: Chuck Wengam

Postby benabel » 14 Aug 2011, 11:02

Nie, pravidla nedovoluju stratit posledny zivot.

Prebieha nasledovne:

1. najprv stratis 1 zivot okrem posledneho
2. potiahnes 2 karty
User avatar
benabel
 
Posts: 376
Joined: 22 Jul 2010, 20:14

Re: Chuck Wengam

Postby MattRicks » 14 Aug 2014, 19:17

Hrali sme s kamarátmi Chucka Wengama, a poviem vám len toľkoto - so všetkými rozšíreniami prichádzali vždy nové a nové spôsoby, ako si dopĺňať životy, a tak sa stal príliš silný. Rozmýšľali sme nad tým, ako ho "nerfnúť". Dovoliť mu použiť jeho schopnosť len raz za kolo nám všetkým pripadalo veľmi kruté, a preto sme spravili kompromis:

Každé kolo by si mohol ubrať o jeden život menej, než koľko má na začiatku ťahu. Ak by začínal teda s tromi životmi, schopnosť môže použiť dvakrát. Ak by začínal s jediným životom, nemohol by schopnosť v tom ťahu použiť vôbec. Funguje to úžasne, a pokiaľ hľadáte spôsob ako ho znevýhodniť, tak to vrelo odporúčam! Príjmam konštruktívne kritiky.
User avatar
MattRicks
 
Posts: 57
Joined: 23 Feb 2013, 13:16

Re: Chuck Wengam

Postby benabel » 18 Aug 2014, 19:41

Proti jemu sa da lahko hrat, staci, ak nan zautocite a eliminujeteho ako prveho.

Nerf na 1 pouzitie neprichadza do uvahy, na 2 tiez som proti, a 3 by bolo optimalne.
User avatar
benabel
 
Posts: 376
Joined: 22 Jul 2010, 20:14

Re: Chuck Wengam

Postby MattRicks » 20 Aug 2014, 18:26

benabel wrote:Proti jemu sa da lahko hrat, staci, ak nan zautocite a eliminujeteho ako prveho.

Nerf na 1 pouzitie neprichadza do uvahy, na 2 tiez som proti, a 3 by bolo optimalne.

Pomerne jednoduché to bolo mimo Zlatej Horúčky. Po tom, čo sme do hry pridali to rozšírenie, mohol niekedy prejsť veľký kus balíka len vďaka rôznym veciam z obchodu ako napr. Rum a Panák. Skoro ako problém s José Delgadom, pokiaľ hráči nevedia o jeho limite pre vyhodenie 2 kariet na ťah.

Aby som svoj návrh teda vypísal, ak začína ťah s ___ životmi, môže počas ťahu zahrať ___-krát svoju schopnosť.
0 životov - 0-krát
1 život - 0-krát
2 životy - 1-krát
3 životy - 2-krát
4 životy - 3-krát
5 životov - 4-krát

Ako som povedal: Testovali sme to, a odkedy sme s tým začali hrať, tak sme neprestali. Je to podľa všetkých v našej hráčskej skupinke (7 hráčov vrátane mňa) ideálne riešenie. Má potenciál byť dostatočne silný, no s menším počtom životov je slabší a slabší.
User avatar
MattRicks
 
Posts: 57
Joined: 23 Feb 2013, 13:16

Re: Chuck Wengam

Postby benabel » 27 Aug 2014, 15:51

bengac wrote:Dneska se mi stala taková zvláštnost. Hráli jsme s A Fistful of card a byl na tahu opuštěný důl ( karty se lízají z odhazovacího balíčku a odhazují se na lízací ). Když jsem přišel na tah, byly v odhazovacím balíčku jen dvě karty, tak jsem si je lízl, a protože jsem byl Chuck Wengam, tak jsem využil svou vlastnos a ubral jsem si život, ale v odhazovacím balíku už žádné jiné karty nebyly, a tak jsem si lízl z lízacího balíčku a byly tam dvě piva. Těmi jem si vyléčil životy zpět a odhodil piva na lízací balíček. Pak jem si znovu ubral dva životy ,a protože v odhovacím balíčku pořád nic nebylo, lízl jsem si zas ty dvě piva a ještě dvě další karty. A tak jsem pokračoval, dokut jsem si nenabral tolik karet, abych mohl všechny rozstřílet. Zvláštní že.


Pozor, Opusteny dul ma ponekud ine pravidla. Precitaj si FAQ k opustenemu dolu. Pravidlo sa vzdahuje iba na hraca an tahu. A vsetky karty tahas z vrchu baliku okrem tych vo faze 1. Ohodene idu na vrch balika, zahrane normalne na odhadzovaci balik. Ostatny hraci tahaju normalne.
User avatar
benabel
 
Posts: 376
Joined: 22 Jul 2010, 20:14


Return to Postavy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron