Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)




BANG! Duel | Často kladené otázky Print
Sunday, 25 July 2021 17:27 | Written by Andy636
NO TRANSLATION AVAILABLE

1. Může se zahrát karta vybavení nebo Učitelka na hráče, když má poslední postavu?

Ano, poslední žijící postava je považována za jak AP, tak zároveň ZP.

2. Když zahraji Rychlopalbu na postavu bez karet vybavení, počítá se jako jeden zásah?

Ne, postava není vůbec zasažena, jelikož nemá žádné vybavení.

3. Když mají AP i ZP stejného hráče před sebou kartu vybavení Hodinky, sečte se jejich efekt?

Ne, jenom Hodinky před AP jsou aktivní.

4. Když hráč zahraje Gatling, může zahrát Opětování palby se svou ZP na soupeřovu ZP?

Ano, může.

5. Můžu zahrát Silné pivo během soupeřova tahu?

Ne, Pivo a Silné pivo můžou být zahrány jenom během vlastního tahu.

6. Můžu zahrát Splašené stádo na svoji vlastní ZP?

Ano, můžete.

7. Můžu zahrát Nůž na svoji vlastní ZP?

Ano, můžete.

8. Když mám dvě karty vybavení se stejným jménem v ruce (např. dvě Barely), můžu jednu zahrát na moji ZP a zahodit druhou?

Ne přímo. Když se Barel zahraje na postavu, která už jeden má, tak nový Barel nahradí předcházející, kteří je nakonec odhozen. Toto pravidlo platí pro všechny karty vybavení.

9. Když má hráč již jenom dvě postavy a AP je vyřazena, tak se žeton AP přesouvá na ZP. Reaguje se na toto přesunutí normálně?

Ano. To znamená, že schopnost Janga nebo efekt Hodinek můžou být použity.

10. K vyhnutí se BANG!-u od Tex Killera musí hráč zahrát vedle a odhodit další kartu z ruky. Co když nemám žádnou jinou kartu v ruce mimo karty vedle, kterou jsem zahrál?

Když zahrajete kartu vedle, ale nemůžete odhodit žádnou jinou kartu, pak jste zasaženi Texen Killerem.

11. Když je Sid Curry cíl Rychlopalby, kolikrát se aktivuje jeho schopnost a v jakém poradí se řeší?

Nejprve musíte dokončit efekt Rychlopalby kompletně. To znamená, že Sid Curry může odhalit tolik karet z balíčku, kolik zásahů dostal z Rychlopalby: za každou kartu s získává . Pokud nakonec přežije, jenom pak je soupeřova AP cílem podle schopnosti Sida Curryho.

12. Schopnost Annie Oakey jí dovoluje proměnit kartu na kartu. Může pak proměnit tuto kartu na Colt?

Schopnost Annie Oakey může proměnit jen skutečné karty a Vedle!. Navíc Annie Oakey může na libovolnou kartu vykonat maximálně jednu proměnu.

13. Počítá se schopnost Toco Ramireze do limitu jednoho BANG!-u za tah?

Ano.

14. Když Dalon Ranger zahraje Duel, prohraje a je zasažen, aktivuje se jeho schopnost?

Ne.

15. Když Wyatt Ear zahraje a jeho oponent zahraje Opětování palby, který efekt nastane první?

Všeobecně by jste měli efekty řešit v pořadí ve kterém nastali. Opětování palby má dvě efekty ( + ), takže v tomto případě:

  1. Wyatt Ear vystřelí , ale protivník se vyhne zahráním Opětování palby;
  2. Opětování palby vystřelí na Wyatta Ear, který se může vyhnout zahráním Vedle!;
  3. Wyatt Ear, pokud je stále naživu, si může dobrat kartu, jelikož byl jeden z jeho zrušen.


16. Když je Wild Bill cílem Peacemakera a on se vyhne zásahu, aktivuje se jeho schopnost?

Ne, schopnost Wild Billa se aktivuje jenom když soupeř odhodí jeho kartu přímo.

17. Když je Babe Leroy hráčova AP, kolik karet si hráč potáhne na začátku tahu?

Hned jak začne tah, musí si hráč dobrat 2 karty a schopnost Babe Leroya se neaktivuje.

18. Co se stane když má hráč Babe Leroya jako AP a Soundance Kida jako ZP a zahraje nebo odhodí poslední kartu z ruky?

Pokud odhodí kartu s efektem Soundance Kida, tak si musí potáhnou 2 karty (1 z každého balíčku) a schopnost Babe Leroye se neaktivuje. Pokud nemá žádné karty z jiného důvodu, může použít schopnost Babe Leroye k dobraní 2 karet, ale efekt Soundance Kida se nespustí.

19. Během zápasu Turnaje, rozhodčí dá 6 postav každému hráči. Můžou hráči vidět, které karty dostal jejich protivník, před tím než se rozhodnou jak připravit svůj tím 6 postav?

Ano, můžete vidět protivníkovy postavy před tím než si tajně připravíte svůj tím.


BANG!® The Duel: FAQ
Copyright © daVinci Editrice S.r.l.
All rights reserved.